Susidomėjusių Matijošaičių parduodamu viešbučiu Vilniaus centre jau yra, bet kaina vis dar paslaptis

Vieno „Vičiūnų grupės“ savininkų Kauno mero Visvaldo Matijošaičio bendrovei „Rinktinės investicijos“ ketinant parduoti Vilniaus centre pradėtą statyti, bet dabar sustabdytą viešbučio „Hilton“ projektą, įmonės vadovas Šarūnas Matijošaitis sako, kad projektu domisi ir vietos, ir užsienio investuotojai.

Vieno „Vičiūnų grupės“ savininkų Kauno mero Visvaldo Matijošaičio bendrovei „Rinktinės investicijos“ ketinant parduoti Vilniaus centre pradėtą statyti, bet dabar sustabdytą viešbučio „Hilton“ projektą.<br>www.madeinvilnius.lt nuotr.
Vieno „Vičiūnų grupės“ savininkų Kauno mero Visvaldo Matijošaičio bendrovei „Rinktinės investicijos“ ketinant parduoti Vilniaus centre pradėtą statyti, bet dabar sustabdytą viešbučio „Hilton“ projektą.<br>www.madeinvilnius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Alonderytė, BNS

Jul 15, 2022, 3:55 PM

„Pardavimo procesas vyksta, jį vykdo kompanija „Newsec“. Nenorėtume komentuoti kiekvieno žingsnio, bet vyksta, yra susidomėjimas ir turime potencialių investuotojų“, – BNS penktadienį sakė Š. Matijošaitis.

Anot jo, su potencialiais pirkėjais pasirašyti ketinimų protokolai, tačiau kada galėtų įvykti sandoris, jis neprognozavo.

„Nesame griežtai apsibrėžę, tai nėra pardavimas iš reikalo ar kad būtų koks spaudimas, tiesiog žiūrėsime, svarstysime visus pasiūlymus ir kuris bus patraukliausias“, – teigė Š. Matijošaitis.

Už kiek norima parduoti projektą, jis taip pat neatskleidė: „Tie, kurie domisi, kur pasirašė ketinimų protokolus, jie kainas maždaug žino ir sąlygas, o šiaip tai laikome konfidencialia informacija“.

Anot jo, šiuo metu bendrovė parduoda apie dešimt objektų įvairiose vietose, pavyzdžiui, Vilniaus Ukmergės gatvėje, taip pat mažesni projektai Latvijoje ir Estijoje.

Jie parduodami po to, kai vienos didžiausių Lietuvoje restoranų grupių „Amber Food“ vadovas ir akcininkas Gediminas Balnis gegužę mainais už 80 proc. grupės akcijų V. Matijošaičio šeimai perdavė po 20 proc. NT įmonių „Gildijos investicijos“, „Laisvės investicijos“, „Jūros investicijos“, „Vokiečių investicijos“ ir „Rinktinės investicijos“ akcijų paketus

Tokiu būdu V. Matijošaičio šeima valdo 100 proc. „Double Tree by Hilton“ akcijų, „Metropolio“ viešbutį Kaune su kitais gretimais pastatais, patalpas Kauno Rotušėje ir Vokiečių gatvėje Vilniuje, taip pat 51 proc. bendrovės „Baltic Hospitality“ akcijų.

Apie tai, kad V. Matijošaičio bendrovė nusprendė parduoti „Hilton“ projektą, trečiadienį skelbė „Verslo žinios“.

4 žvaigždučių 176 kambarių „Double Tree by Hilton“ viešbučio statybos Rinktinės gatvėje prasidėjo 2019 metais. Iš pradžių jas buvo planuojama baigti 2020 metais, vėliau – 2021-aisiais.

2020 metais verslininkai projektą įšaldė dėl pandemijos. Skelbta, jog į projektą ketinama investuoti 30 mln. eurų.

„Double Tree by Hilton“ galėtų tapti pirmuoju ir vieninteliu šio prekės ženklo viešbučiu Baltijos šalyse. Šiuo metu sostinėje, prie Gedimino prospekto, veikia tik „Hilton“ ženklo „Garden Inn“ viešbutis.

Registrų centro duomenimis, vienintelis įmonės „Rinktinės investicijos“ netiesioginis akcininkas yra V. Matijošaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.