Mažeikiuose „Orlen“ darbuotojams bus statomas miestelis

Kitais metais Mažeikiuose prasidės naujo naftos perdirbimo įrenginio statybos. Šią modernizaciją vykdys apie 2,5 tūkst. darbuotojų iš Lietuvos bei kitų Europos šalių.

Mažeikiuose „Orlen“ darbuotojams bus statomas miestelis.<br>Archyv. nuotr.
Mažeikiuose „Orlen“ darbuotojams bus statomas miestelis.<br>Archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2022, 8:09 PM

Darbuotojų apgyvendinimui miesto rajone atsiras atskiras miestelis su parduotuvėmis, kavinėmis ir poilsio zonomis, kurį vėliau Mažeikiai, jei tik panorės, galės pasilikti, penktadienį pranešė LRT.

Maždaug trečdalis mažeikiškių dirba Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ valdomoje naftos perdirbimo ir importo gamykloje „Orlen Lietuva“, kuri šį mėnesį pradėjo modernizaciją. Jos metu bus statomas giluminio naftos perdirbimo įrenginy.

Kas nutiks su šiuo miesteliu, kai bus įgyvendintas projektas, dar nėra nuspręsta. Vienas siūlymas yra, kad kompanija, kuri jį pastatys, po to išardys ir išsiveš arba taip pat jį gali palikti, išnuomodami arba parduodami Mažeikių miestui.

Darbininkų miestelyje gyvens ne vien lietuviai, nes Lietuvoje būtų sudėtinga rasti tokį didelį specializuotų darbuotojų skaičių ir išsisemtų jų darbo rinka. Todėl darbuotojų ieškoma Lenkijoje, Slovakijoje ir Čekijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.