720 kv. m ploto apleistas erdves sostinėje pritaikė teismo darbui

Šiandien į simbolinę įkurtuvių ceremoniją susirinkę svečiai turėjo galimybę įvertinti dalies pastato, kuriame įsikūręs Vilniaus miesto apylinkės teismas, pokyčius. Patalpų rekonstrukcija ir modernizavimas buvo atliktas lėšomis, gautomis pardavus valstybės funkcijoms vykdyti nereikalingą ir energetiškai neefektyvų turtą.

Šiandien į simbolinę įkurtuvių ceremoniją susirinkę svečiai turėjo galimybę įvertinti dalies pastato, kuriame įsikūręs Vilniaus miesto apylinkės teismas, pokyčius.<br>Turto banko nuotr.
Šiandien į simbolinę įkurtuvių ceremoniją susirinkę svečiai turėjo galimybę įvertinti dalies pastato, kuriame įsikūręs Vilniaus miesto apylinkės teismas, pokyčius.<br>Turto banko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Turto bankas

Sep 12, 2022, 3:34 PM

„Teismų sistema susideda iš infrastruktūros, personalo ir reguliavimo. Tikiuosi, kad Seimo priimti sprendimai jau greitu metu sumažins teismams nebūdingų funkcijų, jos bus perduotos antstoliams, notarams. Valstybės tarnybos pertvarka taip pat prisidės prie darbuotojų gerovės augimo. O infrastruktūra yra būtinybė – turime koncentruotis į pagrindines užduotis, nesukdami galvos dėl vėdinimo ar kitų buitinių dalykų“, – kalbėjo įkurtuvių ceremonijoje dalyvavusi Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

Ministrei antrino ir Teisėjų tarybos pirmininkė Sigita Rudėnaitė: „Tai mažas, bet, tikėkimės, tik pirmas žingsnis, atnaujinant teismų infrastruktūrą. Teismų darbuotojai nusipelno gerų darbo sąlygų. Šį poreikį, matome, girdi ir ministrė“.

Dalies 1995-ųjų statybos Laisvės pr. 79A, Vilniuje esančio pastato modernizavimą Turto bankas atliko Nacionalinės teismų administracijos ir Vilniaus miesto apylinkės teismo užsakymu.

„Retai kada teisme būna kas nors gražaus. Mus šis pasikeitimas džiugina, pirmą kartą po penkiolikos metų, šis pastatas įgijo modernaus biuro bruožų“, – sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė Viktorija Šelmienė.

Darbų metu įrengta daugiau nei 50 modernių darbo vietų teismo darbuotojams. Buvo sumontuoti langai, apšiltintos išorės sienos, įrengtos šildymo ir vėdinimo, oro kondicionavimo bei kitos inžinerinės sistemos.

Darbai buvo finansuojami parduodant valstybei nereikalingą ir energetiškai neefektyvų turtą. Bendra atliktų darbų vertė – beveik 860 tūkst. eurų. Suremontuotoje 720 kv. m ploto pastato dalyje kadaise planuota įrengti valgyklą, tačiau šis sumanymas liko neįgyvendintas, o patalpos iki rekonstrukcijos buvo nenaudojamas.

„Tai puikus siekio efektyviai panaudoti valstybės turtą pavyzdys. Tuščios ir šiol nenaudotos patalpos buvo pritaikytos teismo darbo reikmėms. Rekonstrukcijos metu atlikti darbai ne tik užtikrina komfortiškas darbo sąlygas, bet ir leidžia efektyviai naudoti energijos išteklius, kas šiuo metu ypač aktualu visoms viešojo sektoriaus institucijoms“, – tvirtina Mindaugas Sinkevičius, Turto banko generalinis direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?