Ieškote, kur surengti konferenciją? Šios Klaipėdos erdvės nepaliks abejingų

Klaipėda – kylantis konferencinio turizmo miestas. Čia rasite erdvių ir neįprastų vietų įvairiems įmonių renginiams, o mieste po jų pasilikę svečiai tikrai nenuobodžiaus.

Klaipėda – kylantis konferencinio turizmo miestas.
Klaipėda – kylantis konferencinio turizmo miestas.
Andriaus Kundroto nuotr.
Andriaus Kundroto nuotr.
„Lighthouse Coworking | Coliving“ bendradarbiauja su partneriais, todėl tinkamą nakvynės variantą pasiūlys bet kokiai komandai.
„Lighthouse Coworking | Coliving“ bendradarbiauja su partneriais, todėl tinkamą nakvynės variantą pasiūlys bet kokiai komandai.
Renovuotame, šimtmečius menančiame Špichuto dvare įsikūrusi svetainė primena jaukius namus ir puikiai tinka seminarams, mokymams ar verslo susitikimams.
Renovuotame, šimtmečius menančiame Špichuto dvare įsikūrusi svetainė primena jaukius namus ir puikiai tinka seminarams, mokymams ar verslo susitikimams.
„Lighthouse Coworking | Coliving“ bendradarbiauja su partneriais, todėl tinkamą nakvynės variantą pasiūlys bet kokiai komandai.<br>Donato Vaičiulio nuotr.
„Lighthouse Coworking | Coliving“ bendradarbiauja su partneriais, todėl tinkamą nakvynės variantą pasiūlys bet kokiai komandai.<br>Donato Vaičiulio nuotr.
„Lighthouse Coworking | Coliving“ bendradarbiauja su partneriais, todėl tinkamą nakvynės variantą pasiūlys bet kokiai komandai.<br>Donato Vaičiulio nuotr.
„Lighthouse Coworking | Coliving“ bendradarbiauja su partneriais, todėl tinkamą nakvynės variantą pasiūlys bet kokiai komandai.<br>Donato Vaičiulio nuotr.
Donato Vaičiulio nuotr.
Donato Vaičiulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Sep 21, 2022, 10:37 AM, atnaujinta Sep 21, 2022, 11:22 AM

Vasarai pasibaigus, atsikvėpę ir kupini įspūdžių darbuotojai pamažu grįžta į biurus ir prasideda tikras darbymetis.

Ruduo yra puikus metas imtis naujų projektų ir dalintis idėjomis organizuojant konferencijas, susitikimus ar komandos formavimo renginius (ang. teambuilding). O kad darbas kartu būtų ir pramoga, kodėl gi savo įmonės renginiui nepasirinkus Klaipėdos?

Kodėl Klaipėda?

Patogus susisiekimas lėktuvu, autobusu, automobiliu, traukiniu, o gal net ir laivu ar keltu uostamiestį daro patrauklia konferencinio turizmo kryptimi. Mieste vis daugėja erdvių, tinkamų bet kokiam renginiui – ir mažos komandos šventei, ir didelei tarptautinei konferencijai. Pasak Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovės Romenos Savickienės „Klaipėda yra labai patraukli dėl savo architektūros, kompaktiškumo, jaukaus senamiesčio, laisvalaikio galimybių ir, žinoma, jūros. Garantuojame, jog bet kuri kompanija, pasirinkusi Klaipėdą savo renginiui tikrai nenusivils, nes pramogų gausa tikrai neleis čia niekam nuobodžiauti“.

Šiuo metu Klaipėdoje yra daugiau nei 40 įvairaus dydžio konferencinių erdvių, kurių valdytojai ne tik padeda organizacijoms išsirinkti tinkamiausią vietą, bet ir siūlo visas reikalingas paslaugas – kavos pertraukas, maitinimą, apgyvendinimą, pramogas po darbo. Todėl nesibaiminkite – išsirinkę jums patraukliausią vietą, skambinkite, ir viskuo bus pasirūpinta už jus.

Faktą, kad Klaipėda išskėstomis rankomis priima įvairių renginių organizatorius, liudija ir patvirtinta miesto paskata – organizuodami mokslo ar verslo konferenciją, kongresą, susitikimą, forumą ar seminarą galite pretenduoti į 5000 eurų finansinę paskatą.

Tam, kad viešnagė Klaipėdoje įsimintų ilgam, vietos turizmo žinovai pasirengę pasiūlyti jums ir jūsų komandai įvairių pramogų. Klaipėda jums neatsiejama nuo laivų? Uostamiestis parengė jums laivų gidą – galite aplankyti laivus–restoranus, rinktis nakvynę ant Dangės bangų, aplankyti istorinių laivų ekspoziciją ar su komanda leistis į nepamirštamą nuotykį jūroje.

Gurmanams istorijos mėgėjams verta apsilankyti istoriniuose Klaipėdos pastatuose įsikūrusiuose restoranuose, o egzotinės virtuvės gerbėjams – Indijos, Armėnijos, Italijos, tolimosios Kubos skoniais viliojančiose maitinimo įstaigose pačioje senamiesčio širdyje.

Ekskursijos, pasiplaukiojimai katamaranais, pėsčiųjų žygiai ar kelionės dviračiais, pažintis su burlentėmis o gal tiesiog ramūs saulės palydėjimai po darbo dienos – tik pašnibždėkite klaipėdiečiams į ausį, ir jūsų komandos norai bus išgirsti. www.klaipedatravel.lt

Naujas viešbutis

Naujas galimybes konferencijų organizavimui atvėrė „Victoria Hotel Klaipėda“ viešbutis. Atidarytas balandį po beveik trijų dešimtmečių užmaršties jis iškart tapo traukos objektu.

Vos kelis mėnesius veikiantis viešbutis jau surengė ne vieną didelę konferenciją – jame yra net penkios skirtingos salės, kurių didžiausioje telpa iki 114 žmonių. Viešbučio vadovė Gintarė Rubinė pabrėžė, kad gali pasiūlyti ir itin prabangią salę ypatingiems verslo renginiams ar asmeninėms šventėms. Pašnekovė atviravo, kad jau spėjo surengti didelių konferencijų – viešbučio erdvėse lankėsi medikai, ambasadorių delegacija, čia daug teminių renginių organizuoja ir Klaipėdos Laisvosios ekonominės zonos (LEZ) įmonės

„Viskas vietoje – ir apgyvendinimas, ir maitinimas. Verslininkai atvažiuoja ir su šeimomis, jų patogumui įrengtas vaikų kambarys, sporto salė ir SPA atsipalaidavimui“, – kalbėjo pašnekovė.

„Visi liko sužavėti, patenkinti, žadėjo sugrįžti“. Ir pridūrė, kad viešbutis turi ir transportą svečių atvežimui iš oro uosto, padeda suorganizuoti ir laisvalaikį.

Su nekantrumu verslo bendruomenė laukia ir Klaipėdoje dygstančio lietuviškojo Silicio slėnio. Buvusioje „Švyturio“ alaus darykloje, Bangų gatvėje, kyla daugiafunkcis 15 tūkst. kv. m. centras su bendradarbystės ir biurų erdvėmis, renginių salėmis, trumpalaikei nuomai skirtomis gyvenamosiomis patalpomis (co–living), erdvėmis bendruomenei ir maitinimo įstaigomis, sporto ir gyvenamųjų loftų patalpomis.

„Tai yra modernus konferencijų ir renginių centras, skirtas konferencijoms, įmonių pristatymams, vakarėliams, madų pristatymams, teatro, šokio, muzikos renginiams. Bus sukurtas objektas, kuris garsins Klaipėdą“, – yra sakęs Darius Žakaitis, „Tech Zity“ vadovas.

Išsamų konferencinių objektų sąrašą ir aprašymus galite rasti čia.

Smiltynėje – ko tik širdis geidžia

„Tik atvažiuokit – mes viską padarysim“, – kviečia Smiltynės Jachtklubo vadovė Miglė Savickaitė. Telefonus čia rankos pačios padeda į šoną – prie vandens, tarp kvepiančių pušų, miesto problemas palikus kitame krante, ateina ilgai ieškotos idėjos ir sprendimai, vilioja Smiltynės Jachtklubas.

Čia įrengtos dvi didelės konferencijų salės – aukšta ir erdvi „KILIO“ (apie 200 dalyvių) salė kūrybinėms dirbtuvėms, meno ekspozicijoms, akustiniams koncertams, seminarams ar komandos susipažinimo renginiams. „KAPITONŲ“ salė (84 vietos) tinkama renginiams tiek žiemą, tiek vasarą, joje įrengta multimedijos konferencijų sistema.

Geru oru, M.Savickaitės teigimu, Smiltynės Jachtklube yra tilpę ir keli šimtai žmonių. „Organizuojame dideles šventes ir to net nesijaučia, nes teritorija milžiniška. Diapazonas yra didelis, ypač kai galime išnaudoti lauko erdves.“ Šaltuoju metu sezonu viskas priklauso nuo oro – nors didesnėje salėje nėra nuolatinio šildymo, pastačius šildytuvus joje vyksta jaukios konferencijos..

Jeigu nesate tikri, ar vieta jums tinkama, tiesiog paskambinkite – Smiltynės Jachtklubas ne tik padės išsirinkti tinkamiausią variantą, bet ir suorganizuos pramogų po darbų – išbandyti burlentes ar žygius po Smiltynę.

„Turime unikalią pirtį paplūdimyje. Taip pat siūlome žygius po Smiltynę. Turime partnerius, kurie organizuoja tokias pramogas kaip vėjo dviračiai paplūdimyje. Kai iškrenta sniegas, tas vėjo dviratis yra su slidėmis. Tų pramogų iš tiesų yra“, – pasakojo M.Savickaitė.

Nepamirškite ir visai šalia esančio Lietuvos jūrų muziejaus, į kurį, viliojo pašnekovė, galima suorganizuoti ir naktinę ekspediciją.

Beje, Lietuvos jūrų muziejus taip pat gali tapti išskirtine vieta jūrų renginiui. Renginių salė „Jūros sala“ delfinariume, pritaikyta 70–100 žmonių, apsupta iliuminatorių, pro kuriuos galima matyti plaukiojančius delfinus ir Kalifornijos jūrų liūtus.

Šventę galima surengti ir pačioje delfinariumo žiūrovų salėje, pritaikytoje net 1000 asmenų. Konferencija, stebint baseine plaukiojančius delfinus, tikrai paliks jos dalyviams neišdildomų įspūdžių.

Dar viena neįprasta ir renginių organizatorių pamėgta vieta – Kultūros fabrikas Klaipėdoje. Čia bet koks renginys – konferencija, spektaklis, koncertas, paroda ar net mados mugė – atranda savo vietą. Kultūros fabrike yra ir didelė 200–350 dalyvių talpinanti salė, ir mažesnės erdvės, tinkamoms seminarams, kūrybinėms sesijoms ir diskusijoms.

„Pažadame jums vadybines konsultacijas, techninę pagalbą, modernią garso, apšvietimo bei video įrangą. Ar dar turite klausimų?“ – žada Kultūros fabrikas.

Kartu – ir prie darbo, ir prie puodų

Įmonės iš visos Lietuvos jau pamėgo ir modernią bendradarbystės erdvę „Lighthouse Coworking | Coliving“. Tai vienintelė bendradarbystės erdvė Lietuvoje, kurioje suteikiamos apgyvendimo paslaugos, veikia meditacijos, jogos kambariai, įrengta unikali miego kapsulė, sporto klubas, veikia dienos pietų kavinė „Kombinatas“, kuri teikia ir profesionalias kavos pertraukų paslaugas renginiams.

„Į teambuildingus labai dažnai važiuoja mažesnės komandos, jos įsikuria viršuje, kur yra bendra virtuvės ir poilsio zona, kur jie kartu gali ir vakarienę pasidaryti, pavakaroti, papusryčiauti, tada nusileisti į antrą aukštą, kur yra mūsų coworkingo erdvės, konferencijų salė, vieta tinkama ir komandiniams mokymams“, – pasakojo Gintarė Selenytė, bendradarbystės erdvės vadovė.

Gyvenamosios patalpos, jos teigimu, nėra itin didelės, todėl labiau tinkamos nedidelėms komandoms, tačiau ir didesnėms grupėms turi ką pasiūlyti – „Lighthouse Coworking | Coliving“ bendradarbiauja su partneriais, todėl tinkamą nakvynės variantą pasiūlys bet kokiai komandai.

Negana to, „Lighthouse“ turi ir mentorių sąrašą – svečiams įvairius mokymus siūlo geriausi Klaipėdos specialistai, sudarantys ir specialias komandos formavimo sesijas.

„Kitas pasiūlymas, kai nesinori jokių žinių, bet norisi tiesiog smagiai praleisti laiką, tai mielai rekomenduojame, ką Klaipėdoje galima nuveikti smagaus, turime ir partnerių, kurie vykdo smagias išskirtines klaipėdietiškas veiklas. Todėl siūlome nueiti į banglenčių sporto pamokas, atsigerti kavos tam tikrose vietose, nueiti į Švyturio gamyklos ekskursiją ir daugybę kitų pramogų“, – sakė G.Selenytė.

Darbe – kaip namuose

Jeigu jūsų komanda ar renginys nedidelis, galbūt jums tiks ir patiks naujai duris atvėrusi „Retro svetainė“. Renovuotame, šimtmečius menančiame Špichuto dvare įsikūrusi svetainė primena jaukius namus ir puikiai tinka seminarams, mokymams ar verslo susitikimams.

„Iš verslo įmonių girdėdavome, kaip jiems pabodo didžiulės viešbučių konferencijų salės ir norėtų susitikti jaukioje privačioje aplinkoje. Žmonės nori rinktis į kamerinę erdvę, kurioje galima viskuo vaišintis, nereikia papildomai užsakinėti kavos pertraukėlių. Pas mus viskas kaip namų svetainėje“, – pasakojo „Retro svetainės“ bendraįkūrėja Aušra Gramauskaitė.

„Tai yra labai gera alternatyva, jeigu norisi pabėgti. Įmonės turi ir savo posėdžių kambarius, bet pakeisti aplinką ir pasikalbėti tokioje jaukioje atmosferoje yra labai svarbu. Atsiranda tas laisvumas, gali vykti atviresni pokalbiai niekam neskubant“, – kvietė pašnekovė.

Daugiau informacijos apie Klaipėdą – www.klaipedatravel.lt, www.klaipeda.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.