Miestelio Rokiškio rajono gyventojai manė, kad tai pustuštis pastatas, paaiškėjo – čia verda gyvenimas

Artėjant šildymo sezonui ir vis piktesniam vėjui pučiant, teko išgirsti vietos gyventojų svarstymų, esą buvęs mokyklos pastatas Panemunėlio geležinkelio stoties gyvenvietėje stovi pustuštis ir gerokai patuštins savivaldybės biudžetą šios nenaudojamos patalpos. Domėtasi, ar neįmanoma šių patalpų kaip nors naudingiau panaudoti, surasti joms paskirtį.

Buvęs Panemunėlio mokyklos pastatas.<br>Rokiškio Sirena nuotr.
Buvęs Panemunėlio mokyklos pastatas.<br>Rokiškio Sirena nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rita Grigalienė

Oct 3, 2022, 9:20 AM

Žadėjo pasirūpinti

Paklaustas, ką mano apie Panemunėlio mokyklos pastato ateitį bei šildymą šaltuoju metų laiku, taip pat apie tai, ar daug tuščių jame patalpų, Rokiškio rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Aurimas Laužadis atsakė, kad visos informacijos neturi.

Švietimą kuruojantis mero pavaduotojas Tadas Barauskas atsakė šiek tiek plačiau: „Dar tebesant mokyklai, jos trečias aukštas jau buvo nebenaudojamas ir nešildomas. Šiuo metu pastate yra biblioteka, bendruomenes patalpos, apgyvendinti 15 ukrainiečių, yra vaikų dienos centras.“

Jis pažadėjo, kad, šąlant orams, pastatas bus šildomas ir prižiūrimas.

Pilnas gyvybės

Panemunėlio universaliojo daugiafunkcio centro direktorė Inga Belovienė, dirbdama visai prie pat šio pastato, informavo, kad jis tikrai nėra toks tuščias, kaip galvoja kai kurie panemunėliečiai ar kiti žmonės. Nustebo ir bibliotekininkė Jūratė, kai paklausėme, ką galima dar būtų padaryti tuštokame pastate.

Pasak jos, pastatas yra pilnas gyvybės. Jame įsikūrusi biblioteka, viena klasė yra atiduota asociacijai „Panemunėlio kraštas“, veikia edukacijų klasė „Lino kelias“, kurią kartais aplanko turistai ar atvykę iš kitus mokiniai.

Teikiamos paslaugos

Taip pat mokyklos pastate yra įrengtos patalpos, kuriose teikiamos socialinės paslaugos kaimo gyventojams – jie čia gali ateiti nusimaudyti bei išsiskalbti drabužius. Čia pat organizuojami užsiėmimai suaugusiems ir neįgaliesiems, vyksta sporto būrelio užsiėmimai, dar ir kapelos repeticijos.

Pastate gyvenančių ukrainiečių skaičių I. Belovienė įvardijo kiek mažesnį – esą nuo liepos mėnesio mokyklos pastate gyvena 8 ukrainiečiai. Planuojama įkurti dienos centrą vaikams.

Šilumą taupys

I. Belovienė sakė: „Laukiame ir ruošiamės šildymo sezonui, nes mes ne tik mokyklos pastatą šildome, bet ir darželio. Žinoma, tose patalpose kur nevyksta veiklos, šildymas bus minimalus. Tiesiog viską planuojame, skaičiuojame ir norime, kad pastatas būtų pilnas gyvybės ir tenkintų bendruomenės poreikius.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.