Rusijos vicepremjerės T. Golikovos šeimos nekilnojamojo turto kolekcijoje – įspūdingi pastatai

„Galėtų būti įrašas su visomis Tatjanos Golikovos vilomis Ispanijoje ir Portugalijoje, bet tviteryje yra keturios nuotraukos, o ji ten turi penkias vilas“, rašoma socialiniame tinkle „Twitter“.

Rusijos vicepremjerės Tatjanos Golikovos šeima turi nekilnojamojo turto Pietų Europoje, privatų lėktuvą ir kito turto, kurio vertė 840 mln. eurų.<br>„Twitter“, Wikipedia nuotr., lrytas.lt monatažas
Rusijos vicepremjerės Tatjanos Golikovos šeima turi nekilnojamojo turto Pietų Europoje, privatų lėktuvą ir kito turto, kurio vertė 840 mln. eurų.<br>„Twitter“, Wikipedia nuotr., lrytas.lt monatažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2022, 10:03 AM, atnaujinta Oct 7, 2022, 10:12 AM

Rusijos vicepremjerės Tatjanos Golikovos šeima turi nekilnojamojo turto Pietų Europoje, privatų lėktuvą ir kito turto, kurio vertė siekia 50 mlrd. rublių, arba 840 mln. eurų, teigiama Antikorupcijos fondo (FBK) atliktame tyrime, rašo www.perild.com.

FBK tyrėjų duomenimis, T. Golikovos šeimai priklauso penkios vilos Ispanijoje ir Portugalijoje, viešbutis Prancūzijos Žydrajame Krante, lėktuvas „Bombardier Challenger 600“, farmacijos įmonių akcijos ir kitas turtas.

FBK duomenimis, T. Golikovos vyro Viktoro Christenkos sūnus Vladimiras Christenka valdo bendrovę „Nanolek“, kuri gamina vakcinas, įtrauktas į nacionalinį skiepų kalendorių.

2017 m. Vladimiras Christenka ir jo žmona gavo Kipro pilietybę už mažiausiai dviejų milijonų eurų investiciją.

T. Golikovos vyrui V. Christenkai priklauso trys golfo klubai Rusijoje ir dar vienas Ispanijoje. Be to, buvęs vicepremjeras Rusijos golfo klubus įsigijo 2017 m. vasarį, o Ispanijos – po dvejų metų, apie tai pranešė vietos žiniasklaida.

Teigiama, jog T. Golikovos vyras turi vilą Portugalijos kurortiniame Kaškaišo mieste. Tyrėjai apskaičiavo, kad jos kaina siekia 3,5 mln. eurų.

FBK duomenimis, Viktoras Christenka per vieną iš savo įmonių investavo 51 mln. eurų į penkių žvaigždučių viešbučio „La Voile d'Or“ ir prie jo esančios vilos „Ave Maria“ renovaciją Saint-Jean-Cap-Ferrat mieste Prancūzijos Rivjeroje.

Tarp vertingiausio Golikovų šeimos kilnojamojo turto tyrėjai įvardija lėktuvą „Bombardier Challenger 600“, kurio vertė – 32 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.