Rusas penkiaaukštį savo sklype sulipdė tiesiog iš šiukšlių – kaimynų priekaištai jam visai nerūpi

Kūrybingas savamokslis iš Neftekamsko, Rusijoje, nusprendė savo kūrybiškumą išmėginti sodo sklype. Surinkęs tai, ką žmonės remontuodami namus tiesiog išmeta: šimtus senų langų rėmų, balkonų durų, šiferio lakštų ir krūvas šiukšlių,  pasistatė penkių aukštų namą, užimantį didžiąją dalį sklypo.

Kūrybingas savamokslis iš Neftekamsko, Rusijoje, nusprendė savo kūrybiškumą išmėginti sodo sklype.<br>youtube.com stopkadrai / lrytas.lt montažas
Kūrybingas savamokslis iš Neftekamsko, Rusijoje, nusprendė savo kūrybiškumą išmėginti sodo sklype.<br>youtube.com stopkadrai / lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2022, 2:16 PM

Sodininkų bendrijos kaimynai tokia kaimynyste visai nesidžiaugia. Žmonės nerimauja, kad pakaks stipresnio vėjo gūsio, ir namo-monstro dalys pabirs po visą teritoriją. Tiesa, šio pastato savininkui tokie kaimynų nuogąstavimai nerūpi, jis įsitikinęs, kad savo nuosavybėje gali daryti, ką tik nori.

Kaip rašo novate.ru žurnalistai, jei šeimininkas būtų bent jau pasidomėjęs taisyklėmis, ypač šiltnamių statybos, nes šis namas tokį ir primena, galbūt, būtų išvengęs konflikto su kaimynais. Tačiau šis vyras nė nesivargino, tiesiog į krūvą sukrovė surinktus langų, durų, šiferio ir metalo gabalus, rastus prie šiukšlių konteinerių ar sąvartyne.

Beje, šis statinys kai kuriems labiau primena ne šiltnamį, bet kortų namelį (tik šiuo atveju naudojami rėmai su stiklu, o tai dar pavojingiau aplinkiniams), kuris gali bet kada sugriūti, tereikia stipraus vėjo gūsio – to ir baiminasi pro šalį į savo namus kasdien einantys kaimynai.

Žurnalistas, atvykęs susitikti su kaimyninių sklypų savininkais, savo reportaže pažymėjo: „Eidami pro namą-monstrą, kaimynai vis žvalgosi atgal, ar kas nors nenukrito iš viršaus“.

Paaiškėjo, kad kaimynų nesutarimai su keistuoliu tęsiasi jau 10 metų, tačiau jei pirmaisiais metais pastatas nebuvo toks aukštas ir nekėlė jokios grėsmės aplinkiniams, tai pastaruoju metu, kai virš sklypo iškilo penkiaaukštis pastatas, kaimynai nejuokais sunerimę dėl savo saugumo. 

Net ir tie, kurie mano, kad tokios statybos – savirealizacijos išraiška, pripažįsta, kad objektas, pastatytas pažeidžiant visas įmanomas taisykles bei reglamentus, iš tiesų tampa pavojingu kaimynams ir praeiviams. Juolab atstumai tarp pastatų sodininkų bendrijoje nedideli.

Sodininkų bendrijos pirmininkė Larina Lokhina teigė, kad ne kartą kalbėjosi su savininku dėl skandalingo objekto nugriovimo, tačiau kaimynas laikosi principo, jog žemė privatizuota, todėl gali daryti, ką nori, o bendrijos nariai čia nėra joks autoritetas.

Kad ir kiek kartų sodų bendrijos nariai kreipėsi į vietos valdžios institucijas, jokios reakcijos nesulaukė. Tik kai istorija apie keistą namą-monstrą pasirodė žiniasklaidoje, valdininkai susizgribo, kad namą visgi reikėtų nugriauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio