Pedagogai bus rengiami šiuolaikiškai: po rekonstrukcijos Kaune atveriamas jiems skirtas centras

 Pirmadienį Kaune atidaromas Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Pedagogų rengimo centras.

  Pirmadienį Kaune atidaromas Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Pedagogų rengimo centras.<br>VDU nuotr.
  Pirmadienį Kaune atidaromas Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Pedagogų rengimo centras.<br>VDU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-07 10:25

Jis įsikūręs erdvėse, įrengtose renovuojant ir modernizuojant universiteto infrastruktūrą: įrengta per 100 darbo vietų ugdymo mokslų studijų programų dėstytojams ir mokslo darbuotojams, padidintas auditorijų ir seminarams skirtų kambarių skaičius, pranešė VDU.

Anot architektų Vytauto Juškaičio ir Tomo Dimavičiaus, atnaujinta fasado architektūrinė išraiška, pakeistas suplanavimas, atnaujinta infrastruktūra.  

„1977 metais architekto Alfredo Antano Jakučiūno projektuotas pastatas per daugiau kaip 40 metų buvo gerokai nusidėvėjęs savo apdaila, tačiau ne tūrine pastato kompozicija, proporcijomis ir konstrukcijomis. Iš kitų mūsų projektuotų pastatų šis išsiskiria atsakomybe, kurią reikėjo prisiimti, rengiant architekto Alfredo Antano Jakučiūno projektuoto pastato projektą“, – sakė V. Juškaitis. 

Rekonstruojant pastato erdves atsižvelgta į patalpų funkciją pagal naujai numatomą mokslo paskirtį.

Anot pranešimo, erdvės planuojamos taip, kad būtų patogios, šviesios, funkcionalios, pro langus atsivertų miesto panorama. Parinktos kokybiškos natūralios ir ilgai tarnausiančios apdailos medžiagos – stiklas, kvarcas, akmens masė. 

31 auditorijoje, kurioje vienu metu pastate galės studijuoti daugiau kaip 850 studentų, įdiegtos išmaniosios technologijos, jos sudaro galimybę pilnai ir visapusiškai taikyti mišraus (tiesioginio ir nuotolinio) mokymo(si) galimybes, sukuria didesnes interaktyvumo galimybes.

Rekonstruota visa bibliotekos centrinė knygų saugykla, įrengtos modernios slankiojančios lentynos. Rekonstruota ir šalia esanti automobilių stovėjimo aikštelė, pėsčiųjų takai, vidinis kiemelis, įrengtas teritorijos ir pastato apšvietimas. Išsaugoma vertingoji Kauno Naujamiesčio savybė – parametrinis gatvės apsodinimas medžiais. 

VDU Pedagogų rengimo centre suformuotos erdvės studentų grupiniam, individualiam darbui. Kitais metais bus atvertas Švietimo pagalbos centras su Įtraukiojo ugdymo laboratorija ir multisensoriniu kambariu, Akių judesio sekimo laboratorija, Dirbtinio intelekto ir robotikos laboratorija, skirta tyrinėti technologijų ir dirbtinio intelekto panaudojimą ankstyvajame ugdyme.

Šiame pastate be VDU Švietimo akademijos taip pat yra įsikūręs Ekonomikos ir vadybos fakultetas, Užsienio kalbų institutas.

VDU Švietimo akademija įkurta 2019 metų pradžioje, prie VDU prijungto Lietuvos edukologijos universiteto pagrindu. Tai didžiausias pedagogikos centras Lietuvoje, jis  Kaune ir Vilniuje rengia mokytojus visiems švietimo lygmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.