Įsigijusiems namą saulėtame Italijos miestelyje vietos valdžia dar ir primokės naujakuriams solidžiai

Pastaraisiais metais tuštėjantys Italijos miestai ir miesteliai konkuruoja tarpusavyje ieškodami būdų pritraukti naujų gyventojų. 

Saulėtasis Apulijos regionas.<br>Jacques Savoye / Pixabay nuotr.
Saulėtasis Apulijos regionas.<br>Jacques Savoye / Pixabay nuotr.
Saulėtasis Apulijos regionas.<br>Mariachiara Minoia / Pixabay nuotr.
Saulėtasis Apulijos regionas.<br>Mariachiara Minoia / Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 10:49 PM

Konkurencija išties solidi: siūloma įsigyti namų už eurą arba už mažesnę nei rinkos kaina parduodami gyventi jau paruošti namai.

Presicce miestelis saulėtame Apulijos regione taip pat įsitraukė į šį žaidimą. Vietos valdžia pažadėjo: įsigijusiems tuščią būstą ir jame apsigyvusiems žmonėms mokės 30 tūkst. eurų.

Skaičiuojama, jog čia parduodamų namų kaina prasideda nuo maždaug nuo 25 tūkst. eurų. Kaip ir kiti Italijoje parduodami pigūs NT objektai, šie namai jau seniai nebeturi šeimininkų.

Presicce miestelis įsikūręs Salento regione, apsuptas gamtos, netoli Santa Maria di Leuca paplūdimių, išsiskiriančių itin skaidriu vandeniu – tokiais privalumais viliojami būsimieji naujakuriai. 

Vietos valdžia tikisi, kad piniginė paskata įneš naujos gyvybės jų miesteliui, kuriame gimstamumas kasmet mažėja.

„Istoriniame centre netrūksta tuščių namų, pastatytų iki 1991 metų. Būtent juos norėtume vėl matyti gyvus, – CNN pabrėžė vietos tarybos narys Alfredo Palese. – Gaila stebėti, kaip pamažu tuštėja mūsų senieji rajonai, kuriuose gausu istorijos, nuostabios architektūros ir meno.“

„Žmonėms, norintiems čia persikelti ir nusipirkti vieną iš apleistų būstų, siūlysime iki 30 000 eurų“, – sako A. Palese. Finansavimas bus skirtas ir senam būstui įsigyti, ir, jei prireiks, jam suremontuoti.

2019 metais, susijungus su gretima bendruomene ir sukūrus didesnį Presicce-Acquarica miestą, buvo skirta papildomų lėšų, kurios užtikrins, kad projektas galėtų būti tęsiamas ne vienerius metus.

„Po susijungimo, kaip numatyta Italijos įstatymuose, mūsų platesnei teritorijai bus skirta daugiau viešųjų lėšų, maždaug 1 mln. eurų per metus, keleriems metams į priekį. Šiuos pinigus ketiname investuoti į senojo rajono atgaivinimą“, – sako A. Palese.

Bendrai Presicce ir Acquarica gyvena maždaug 9 tūkst. žmonių, tačiau tik pusė jų – senojoje bendruomenės dalyje.

Skaičiuojama, kad namų kainos šiose apylinkėse prasideda nuo 500 eurų už kvadratinį metrą. 25 tūkst. eurų turėtų pakakti 50 kv. m ploto būstui, kuriam reikia remonto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.