Smiltynėje pradedama pirties rekonstrukcija: ieškoma, kas laikinai pasirūpins maudynių vieta

Pamatę BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ feisbuke skelbimą, kad nuo 2023 m. sausio 1 d. Smiltynės pirtis laikinai nedirbs, klaipėdiečiai sunerimo – kas nutiko. Skubame pranešti, kad nieko baisaus nenutiko. Kaip tik gera žinia – bus pagaliau rekonstruojama Smiltynės paplūdimyje esanti gelbėjimo stotis.

Pamatę BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ feisbuke skelbimą, kad nuo 2023 m. sausio 1 d. Smiltynės pirtis laikinai nedirbs, klaipėdiečiai sunerimo – kas nutiko.<br>G. Pilaičio nuotr.
Pamatę BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ feisbuke skelbimą, kad nuo 2023 m. sausio 1 d. Smiltynės pirtis laikinai nedirbs, klaipėdiečiai sunerimo – kas nutiko.<br>G. Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Bikauskaitė

2022-12-30 09:27

Gelbėtojai ir medikai vasaros sezono metu laikinai įsikurs konteineriuose. „Klaipėdos paplūdimių“ direktorius Olegas Mariničius „Vakarų ekspresui“ teigė, kad įmonė atlieka gelbėjimo stoties pastato, statyto 1968 metais, nuo kurio jau byra tinkas, o komunikacijos nebeaišku nuo kokių laikų netvarkytos, priežiūrą. Pastatas kasmet buvo vis lopomas. Galų gale, jo prižiūrėtojas pasakė, kad reikalinga atlikti gilesnę viso pastato ekspertizę.

Įmonė nupirko nepriklausomo eksperto paslaugas. Jo išvadoje rašoma, kad yra gana rimtų esminių trūkumų, pvz., laikančiųjų konstrukcijų ir t. t. Jis rekomendavo ne kiek paremontuoti, o atnaujinti tą moraliai pasenusį pastatą, t. y. jį rekonstruoti.

Nepriklausomo eksperto teigimu, gelbėjimo stoties eksploatacija yra įmanoma tik iki šių metų gruodžio 31 d. „Todėl „Klaipėdos paplūdimiai„ tądien uždaro tą pastatą, o kartu ir sauną. Ji jau bus uždaryta penktadienį iki 18 val., nes dar reikia viską ten susitvarkyti“, – sakė O. Mariničius.

Apie šią situaciją diskutuota ir su Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. Ji pritarė ekspertizės išvadoms ir davė žalią šviesą pastato rekonstrukcijai.

„Klaipėdos paplūdimiai“ yra atsakingi už projektavimo darbus. O. Mariničiaus teigimu, šia savaitę bus parengta techninė specifikacija, kurioje nurodoma, kad turi būti tvarkomos prieigos, įrengta apsauga nuo smėlio, komunikacijos ir, jeigu bus įmanoma, projektuotojai privalo nurodyti, kur būtų galima įrengti saulės kolektorius.

Planuojama dar šią savaitę skelbti konkursą projektavimo darbams atlikti. Kitais metais jiems yra numatyta apie 25 tūkst. eurų. Visas tas procesas kartu su rekonstrukcija truks maždaug dvejus metus.

Laikinai dirbs konteineriuose

Kol vyks visi tie darbai, „Klaipėdos paplūdimiai“ dirbs laikinuose pastatuose, t. y. standartiniuose konteineriuose, kuriuose bus teikiamos medicininės ir gelbėjimo paslaugos. Jie bus pastatyti tolėliau nuo dabartinio gelbėjimo stoties pastato, kad nebūtų trukdoma rekonstrukcijos darbams.

„Pagrindinės funkcijos bus išlaikytos. T. y. dirbs ir gelbėtojai, bus ir apžvalgos bokštai, ten bus laikoma ir technika, bus ir medicinos punktas, nedidelis administracinis pastatas, kad mūsų darbininkai turėtų kur apsistoti. Tuose konteineriuose bus sudarytos visos sąlygos, kad būtų galima dirbti. Tai ne tie konteineriai, kaip žmonės gal įsivaizduoja, metalinės dėžutės. Jie yra ir apšiltinti, ir duris turi, gali turėti ir vidinį vėdinimą, ir kt.

Projektas jau yra suderintas. Jau numatytas ir finansavimas kitiems ir dar kitiems metams. Net pirties paslaugos yra numatomos, kurias teiks, tikimės, privatininkai“, – sakė O. Mariničius.

O kad klaipėdiečiai neliktų be pirties, „Klaipėdos paplūdimiai“ ragina asmenis ar įmones, užsiimančias pirties / sveikatingumo veikla, kreiptis į Klaipėdos miesto savivaldybės Licencijų ir leidimų skyrių dėl galimybės laikinai teikti pirties paslaugas Smiltynėje.

„Norėtume, kad į Smiltynę ateitų privatininkas su savo pirtimi ir porą metų, kol gelbėjimo stotis bus rekonstruojama, kol mes neturėsime savo pirties, teiktų šitas paslaugas. Su Licencijų ir leidimų skyriumi šį klausimą suderinome, procedūra bus gana paprasta“, – sakė O. Mariničius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.