Klaipėdietė nustėrusi – jai nežinant po langais sumontavo nuovažą: „Vagims bus labai patogu“

Kauno gatvėje gyvenanti klaipėdietė, kurį laiką nebuvusi savo namuose, nustėro: šalia jos buto pirmajame aukšte balkono buvo sumontuotas pakilimo takas kaimynystėje gyvenančiam neįgaliajam patekti į namus.

Netikėtai atsiradusi prievaža neįgaliajam netrukus bus išmontuota.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Netikėtai atsiradusi prievaža neįgaliajam netrukus bus išmontuota.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2023, 3:44 PM

Buto savininkei niekas nepranešė apie planuojamus darbus, niekas nepaklausė jos nuomonės ar leidimo, niekas neprašė sutikimo.

„Takas neįgaliajam buvo sumontuotas ties balkonu tiesiog po mūsų buto langais. Ant jo pasilypėjęs bet kas gali žvalgytis per mūsų langus, stebėti, ką veikiame. Ir vagims labai patogu. Aišku, kad ir mūsų buto vertė iškart sumažėjo, jeigu sumanytume jį parduoti.

Gerbiu neįgaliuosius ir puikiai suprantu, kad jiems turi būti sudarytos galimybės patekti iš buto į kiemą ir atgal. Tačiau ir mes norime gyventi ramiai ir saugiai“, – nelogiškais sprendimais piktinosi klaipėdietė.

Ji kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybę prašydama, kad privažiavimo takas būtų išmontuotas.

Ir tik tuomet valdininkai suprato, kad besirūpindami neįgaliuoju žmogumi pamiršo kitus.

Klaipėdos miesto savivaldybės vyriausioji patarėja, atliekanti ir Statinių administravimo skyriaus vedėjos funkcijas Danguolė Dambrauskienė aiškino, kad nuovaža sumontuota vykdant būsto pritaikymo neįgaliesiems programą.

„Buvo pasirinktas optimaliausias sprendimas ir metalinė nuovaža įrengta šalia balkono. Ji nebuvo pritvirtinta nei prie pastato išorinės sienos, nei prie balkono plokštės.

Tai nebuvo pastato išvaizdos keitimas, todėl tokiems paprastojo remonto darbams statybą leidžiantis dokumentas neprivalomas.

Parinkti kitos vietos nebuvo galimybės“, – sakė D.Dambrauskienė.

Paaiškėjo, kad buvo ir kitokių variantų. Apie juos imta galvoti tik gavus nepatenkintų kaimynų skundą.

Jiems pažadėta, kad artimiausiu metu nuovaža bus išmontuota ir panaudota kitame objekte. O tame name gyvenančiam neįgaliajam bus sumontuota vertikalioji kėlimo platforma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.