Socialiniame tinkle plinta šiurpus vaizdas – penkiaaukštis Turkijoje griuvo lyg kortų namelis

Du smarkūs žemės drebėjimai – 7,4 ir 7,9 balo – ankstų pirmadienio rytą sudrebino Turkiją. Požeminių smūgių epicentras abiem atvejais buvo netoli milijoninio Gaziantepo miesto, netoli sienos su Sirija.

Vaizdo siužete užfiksuotas momentas, kuomet po 7,8 balo žemės drebėjimo pietryčių Turkijoje sugriuvo penkiaaukštis daugiabutis.<br>stopkadras
Vaizdo siužete užfiksuotas momentas, kuomet po 7,8 balo žemės drebėjimo pietryčių Turkijoje sugriuvo penkiaaukštis daugiabutis.<br>stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2023, 1:21 PM, atnaujinta Feb 6, 2023, 2:18 PM

Vėliau centrinėje Turkijoje užfiksuotas dar vienas 7,5 balo stiprumo žemės drebėjimas, apie kurį pranešė Europos ir Viduržemio jūros regiono seismologijos centras (EMSC) bei JAV geologijos tarnyba.

Vaizdo siužete užfiksuotas momentas, kuomet po 7,8 balo žemės drebėjimo pietryčių Turkijoje sugriuvo penkiaaukštis daugiabutis – vaizdo įrašas buvo paskelbtas socialiniame tinkle „Twitter“.

Matyti, kaip iš įvykio vietos bėga žmonės, aplink dulkės ir rūkas. Kol kas neaišku, ar kas nors tuo metu buvo pastate, tačiau daug gyventojų jau anksčiau buvo palikę savo namus, rašo www.metro.co.uk.

Kituose viešojoje erdvėje plintančiuose vaizdo įrašuose panašių vaizdų užfiksuota šalies Dijarbakyro, Adanos ir Gaziantepo regionuose.

Turkijos valdžios institucijos pranešė, kad jau užregistruota mažiausiai 20 smūgių, tuomet stipriausias iš jų siekė 6,6 balo.

Manoma, kad šimtai žmonių vis dar yra įstrigę po griuvėsiais.

Daugelio miestų gelbėtojai ir gyventojai ieško išgyvenusiųjų po metalo ir betono nuolaužomis.

Gaziantepo ir Kahramanmaro provincijose sugriauta beveik 900 pastatų. Žemės drebėjimas taip pat smarkiai apgadino istorinę Gaziantepo pilį, stūksančią ant kalvos miesto centre.

Dalis tvirtovės sienų ir sargybos bokštų buvo sulyginti su žeme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.