Informacija viešojoje erdvėje išjudino prokuratūrą: imasi statybų Neringoje

Klaipėdos apygardos prokuratūra, reaguodama į viešai paskelbtą informaciją apie, kaip įtariama, neteisėtai vykdomas statybas Neringoje pradėjo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo.

Klaipėdos apygardos prokuratūra, reaguodama į viešai paskelbtą informaciją apie, kaip įtariama, neteisėtai vykdomas statybas Neringoje pradėjo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo.<br>D.Umbraso nuotr.
Klaipėdos apygardos prokuratūra, reaguodama į viešai paskelbtą informaciją apie, kaip įtariama, neteisėtai vykdomas statybas Neringoje pradėjo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 4:09 PM

2023 metų vasario 8 dieną viešojoje erdvėje pasirodė informacija apie Nidoje esančių poilsio namų rekonstrukciją. Minėtoje informacijoje pabrėžiama, kad didžiulis poilsio paskirties pastatas buvo nugriautas, todėl kyla klausimas, ką ketinama rekonstruoti, ar nebus vykdomos naujos statybos, kurioms leidimo Neringos miesto savivaldybė nėra išdavusi.

Taip pat keliamos abejonės, ar minėtoje teritorijoje, kurioje galimi tik poilsio paskirties pastatai, nebus pastatytas daugiabutis, skelbiama prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Prokurorų manymu, kilus tokioms abejonėms, yra būtina gauti papildomus duomenis, atlikti jų vertinimą ir tuomet priimti sprendimą dėl viešojo intereso gynimo priemonių taikymo.

Prokuroro iniciatyva pradėtu tyrimu bus siekiama įvertinti statybos techninio projekto, statybos leidimo bei vykdomų statybos darbų teisėtumą, ar statomas statinys neprieštarauja teritorijų planavimo dokumentams bei teisės akta

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.