Nuo karo bėgantys turtingi rusai atrado šalį Azijoje ir ten jau sukėlė problemų: vietiniai jaučiasi sutrikę

Tailando nekilnojamojo turto informacijos centras pranešė, kad Rusijos piliečiams priklauso beveik 40 proc. butų, kuriuos nupirko užsieniečiai. Bendra sandorių vertė siekia 23 mln. eurų.

Tailando nekilnojamojo turto informacijos centras pranešė, kad Rusijos piliečiams priklauso beveik 40 proc. butų, kuriuos nupirko užsieniečiai.<br>Michelle Raponi / Pixabay nuotr.
Tailando nekilnojamojo turto informacijos centras pranešė, kad Rusijos piliečiams priklauso beveik 40 proc. butų, kuriuos nupirko užsieniečiai.<br>Michelle Raponi / Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-04 10:13

Turistų mėgstamoje Puketo saloje rusai aplenkė kinus ir tapo pagrindiniais butų pirkėjais.

Nuo praėjusių metų vasario 24 d., kuomet Rusija įsiveržė į Ukrainą, Tailandas tapo Rusijos piliečių prieglobsčiu. Nuo praėjusių metų lapkričio mėn. iki šių metų sausio 21 d. Puketo tarptautinis oro uostas pranešė apie 233 tūkst. čia atvykusių rusų.

Antrus metus trunkant karui, nekilnojamąjį turtą (NT) Tailande perka vis daugiau rusų. Kai kurie turtingi rusai netgi pateikė prašymus išduoti leidimą Tailande gyventi nuo penkerių iki dvidešimties metų, nors toks leidimas kainuoja nemažus pinigus, rašo www.thethaiger.com.

Kai kurie rusai investavo daugiau nei 470 tūkst. eurų, kad įsigytų vilų pajūryje. Toks sujudimas NT rinkoje lėmė ir būsto nuomos kainų kilimą.

Pukete dirbanti nekilnojamojo turto agentė Sofija Malygaevareal „Al Jazeerai“ sakė, kad jos klientai rusai paprastai pasiturintys 30–35 metų amžiaus žmonės. Kai kurie jų planuoja Pukete apsistoti nuo trijų iki šešių mėnesių, kai kurie – ilgam.

Vienas Rusijos kelionių agentas kalbėjo, kad kai kurie rusai nusipirko bilietus į Tailandą tik vieną pusę, į savo šalį jie grįžti neplanuoja. Daugelis vyrų neslepia bėgantys nuo šaukimo į kariuomenę.

Rusai ne tik persikėlė į Puketą, bet ir renkasi kitas turistines vietas, pavyzdžiui, Bankoką, Koh Samui ir Patają. Į Patają atvyksta jaunos šeimos, kurios nerimauja dėl savo saugumo, likus gimtojoje šalyje.

Pukete didėja nekilnojamojo turto nuomos kainos, gyventojai susidūrė ir su kita – darbo rinkos – problema. Daugelis Puketo verslininkų ir gyventojų skundėsi, kad užsieniečiai, ypač rusai, pavogė jų darbo vietas.

Vietiniai gyventojai skundžiasi, kad daug rusų dirba nelegaliai: įsidarbino taksi vairuotojais, gidais, dainininkais ir muzikantais baruose ir net statybų inžinieriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.