Iš vamzdžių traukia ir daiktus, ir drabužius, tačiau neišsprendžiamų problemų nėra: tuo jau įsitikino ne tik kauniečiai

Kauno bendrovės įsigyta naujausia įranga padeda greitai ir tiksliai nustatyti gedimą ir pasirinkti tinkamiausią problemos sprendimo būdą, o dėl operatyvumo įmonė savo paslaugas gali teikti visoje šalyje. „Centinos“ avarinės tarnybos meistrai ir greiti, ir profesionalūs, ir empatiški. Jie padaro tai, ko negali kiti. Taip apie Kauno bendrovės „Centina“ avarinės tarnybos meistrus kalba jų atlikto darbo sparta ir kokybe patenkinti klientai.

Kauno įmonės turimi du automobiliai skirti avarijoms šalinti, o trečiasis naudojamas vamzdynų remonto darbams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno įmonės turimi du automobiliai skirti avarijoms šalinti, o trečiasis naudojamas vamzdynų remonto darbams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno įmonės turimi du automobiliai skirti avarijoms šalinti, o trečiasis naudojamas vamzdynų remonto darbams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno įmonės turimi du automobiliai skirti avarijoms šalinti, o trečiasis naudojamas vamzdynų remonto darbams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno įmonės turimi du automobiliai skirti avarijoms šalinti, o trečiasis naudojamas vamzdynų remonto darbams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno įmonės turimi du automobiliai skirti avarijoms šalinti, o trečiasis naudojamas vamzdynų remonto darbams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 17, 2023, 1:00 PM, atnaujinta Mar 17, 2023, 1:51 PM

Kauniečių įmonė nėra didelė ir palyginti jauna, bet per kelerius metus profesionaliu darbu sugebėjo paskleisti žinią apie greitai avarijas vandentiekio, kanalizacijos ir lietaus nuotekų tinkluose šalinančius ir remontuojančius kauniečius.

Dabar „Centinos“ meistrus kviečiasi ne vien Kauno ir regiono gyventojai ar įmonės – užsakymai plaukia ir iš kitų šalies miestų. Dėl ypač sudėtingų avarijų, kai negali padėti niekas kitas, kauniečiai lekia ir į kitą Lietuvos pusę.

„Džiaugiamės, kad mums tikrai gerai sekasi, kad mus vertina klientai, – sakė įmonės vadovė Jūratė Babianskienė. – Nesame dideli, bet galime konkuruoti greičiu ir kokybe, rasti sprendimus pačiose sudėtingiausiose situacijose.“

Dirba be poilsiadienių

Per ketverius metus įmonė paaugo – turi jau tris visiškai sukomplektuotus mikroautobusus. Du skirti avarijoms šalinti, trečiasis – vamzdynų remontui.

Juose – naujausia įranga, kuri padeda greitai, tiksliai nustatyti gedimą ir pasirinkti tinkamiausią problemos sprendimo būdą.

„Centinos“ avarinės tarnybos darbuotojus jau kviečiasi ne tik gyventojai, bet ir komunalines paslaugas teikiančios bendrovės, dideli prekybos ir pramogų centrai, viešbučiai.

„Esame konkurencingi, nes turime bene didžiausią įrangos spektrą. Specializuoti profesionalūs įrankiai leidžia ne tik greitai nustatyti gedimą, bet ir greitai jį pašalinti. Dar vienas išskirtinumas – meistrų brigados dirba visą parą, be poilsiadienių“, – sakė įmonės direktorė.

Gelbėti klientus kauniečiams teko ir per šiuos Naujuosius metus. Remonto brigadai teko skubėti į pagalbą maitinimo ir pramogų paslaugą teikiančiam kompleksui, nes užsikišo vamzdynai. Šventė buvo išgelbėta – problema išspręsta labai greitai.

Sukaupė visą būtiną įrangą

Kauniečių įsigytos įrangos arsenalas itin įspūdingas. Patyrę meistrai naudoja kelių tipų kameras gedimams vamzdynuose nustatyti, kad galėtų įvertinti problemos mastą.

Viena kamera gali vamzdžiais nukeliauti iki 60 metrų. Kita yra su itin lanksčia galvute, todėl suteikia galimybę apžiūrėti norimas atšakas ir alkūnes. Kad kamerą valdančio specialisto neklaidintų vamzdynuose susikaupę skysčiai, jie pirmiausia išsiurbiami specialia įranga.

Kai nustatyta problema, meistrams lieka apsispręsti, kuriais įrankiais bus šalinamas gedimas. Jei vamzdyne įstrigęs koks daiktas ar drabužis, jiems ištraukti naudojamos įvairaus dydžio griebimo funkciją turinčios žnyplės.

Vamzdžiuose randama visko – ir drabužių, ir daiktų. Naujausias radinys buvo priešgaisrinės signalizacijos daviklis, kurį pavyko sugriebti ir ištraukti žnyplėmis.

Jei vamzdynas užsikimšo dėl kietų sankaupų, meistrai pasitelkia kitą arsenalą. Sankaupos ir sąnašos gali būti sutrupinamos specialiais grąžtais, besisukančia ir valančia grandine, išplaunamos stipria suspausto oro, šalto arba karšto vandens srove.

Dalis įrankių yra akumuliatoriniai, kitiems reikalingą energiją, esant poreikiui, pagamina vežiojami elektros generatoriai.

Naudoja galingą srovę

Pasak patyrusių specialistų, kiekvienam namų ūkiui derėtų kartą per metus atlikti profilaktinį vamzdynų valymą, kad neiškiltų netikėtų bėdų.

Mažiau rizikuoja šeimos, kurios namuose gamina mažiau maisto. Mat didelę dalį sankaupų sudaro su maisto likučiais išplaunami riebalai. Jie vamzdyne sustingsta ir prikimba prie sienelių – taip pamažu formuojasi sunkiai pajudinamas kamštis. Tokį darinį dažnai galima pašalinti itin stipria vandens srove.

„Centinos“ avarinėse mašinose yra 150, 350 ir net 800 barų srovę užtikrinantys kompresoriai, o iki 100 metrų ilgio aukšto spaudimo žarnos su įvairaus diametro galvutėmis leidžia išvalyti ir daugiabučių kanalizacijos, lietaus nuotekų vamzdynus, trapus, sifonus, alsuoklius.

Turime arsenale ir galingų vakuuminių siurblių, kuriais išvalomos apsemtos patalpos. „Šiandien turime viską, ko reikia avarijoms ir jų padariniams šalinti“, – pažymėjo direktorė.

Dėkoja už profesionalumą

Tiesa, į kitus miestus kauniečiams tenka skubėti ir dėl, atrodytų, paprastesnių gedimų. Praėjusių metų rugsėjį jie gavo užsakymą iš Vilniuje reziduojančios Apaštalinės nunciatūros.

Sostinės meistrams niekaip nepavyko pašalinti kamščių iš kanalizacijos ir lietaus nuotekų vamzdynų, o „Centinos“ avarinės tarnybos ekipažas sugaišo kelias valandas.

Šią išvyką Kauno įmonei primena apaštalinio nuncijaus Petaro Antuno Rajičiaus padėka, kurioje pasidžiaugta, kad kauniečiai profesionaliai ir greitai išsprendė ilgus metus kamavusius rūpesčius.

J.Babianskienė pažymėjo, kad įmonė laikosi socialiai atsakingo verslo taisyklių. Daugiau kaip per metus „Centinos“ meistrai ne kartą važiavo į pagalbą Kaune ir apylinkėse nuo karo prisiglaudusiems ukrainiečių pabėgėliams ir už paslaugas neėmė nė cento.

„Nes mes esame kitokie. Ne tik greiti ir profesionalūs, bet ir empatiški“, – šypsojosi direktorė.

CIPP LINER technologija: nebereikia griauti

  • Tiesa, ne visada pakanka išvalyti susidariusį kamštį – pasitaiko, kad vamzdis yra įlūžęs ar įtrūkęs. Jį kauniečiai geba suremontuoti netiesioginio kontakto būdu – nekasant tranšėjų, nelaužant perdangų ar sienų. Įmonė iš žinomo danų gamintojo „Clena“ įsigijo įrangą, kuri leidžia greitai ir patikimai suremontuoti vamzdynus jų neardant.
  • Nustačius gedimą ir išvalius vamzdį į jį instaliuojama dervomis išmirkyta specialaus audinio kojinė, kuri prilimpa prie sienelių ir tampa nauju sluoksniu.
  • „Ši sudėtinga CIPP LINER technologija ypač patikima, – sakė „Centinos“ vadovė J.Babianskienė. – Vamzdžio diametras sumažėja vos keliais milimetrais, bet naujasis sluoksnis tarnauja labai ilgai – suteikiame 20 metų garantiją.“
  • Įsigyta įranga leidžia kauniečiams remontuoti nuo 50 iki 500 mm skersmens vamzdynus. Į 50–160 mm skersmens vamzdį įvelkama kojinė ne tik susandarina nuo skysčių tekėjimo ir sklindančių kvapų, bet ir izoliuoja garsą. Taip suremontuoti galima iki 50 metrų trasą.
  • Didesnio – iki 500 mm – diametro vamzdynai remontuojami klijuojant specialius stiklo pluošto lopus.
  • „Tokio vamzdynų remonto paslaugą teikiame visoje šalyje. Atkimšti ir išvalyti vamzdį galinčių yra daug, o šią remonto technologiją išmano nedaugelis. Klientams labai patogu, nes nereikia kasti, kirsti betoninių grindų, ardyti mūro, asfalto dangos ar parkingo plytelių – problema pašalinama labai greitai“, – sakė įmonės direktorė.
  • Dėl sudėtingų sprendimų visoje Lietuvoje kreipkitės tel. 8 620 16 844, 8 632 77 776 arba info@centina.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.