Statybų inspektoriai apsilankė statybvietėje Vilniuje: suskaičiavo 16 be leidimų kylančių namų

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija, gavusi informacijos, kad Vilniuje, Grinapolio g., statybos vykdomos neturint statybas leidžiančių dokumentų (SLD), atliko patikrinimą vietoje ir išties nustatė grubių pažeidimų.

Vilniuje, Grinapolio g., statybos vykdomos neturint statybos leidimo, kyla net 16 namų.<br>VTPSI nuotr.
Vilniuje, Grinapolio g., statybos vykdomos neturint statybos leidimo, kyla net 16 namų.<br>VTPSI nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija

Apr 4, 2023, 1:26 PM

Statybos inspekcijos pareigūnams nuvykus skunde nurodytu adresu ir patikrinus statybos dokumentus, nustatyta, kad statytojai – bendrovės „Mašida“ ir „Faciem“ – net 16 neypatingosios kategorijos gyvenamųjų namų Vilniuje, Grinapolio g., stato be tokiems statiniams privalomų SLD.

Statybos įstatymo 27 straipsnio 1 dalies 1 punktas nustato, kad SLD statyti naują statinį privalomas naujo ypatingojo ir neypatingojo statinio statybai (išskyrus krašto apsaugos tikslams skirtose teritorijose statomą naują ypatingąjį ir neypatingąjį statinį); naujo nesudėtingojo statinio statybai mieste (išskyrus krašto apsaugos tikslams skirtose teritorijose statomą naują nesudėtingąjį statinį), konservacinės apsaugos prioriteto ar kompleksinėje saugomoje teritorijoje, kitoje teritorijoje aplinkos ministro nustatytais atvejais; naujo nesudėtingojo statinio statybai kultūros paveldo objekto teritorijoje, kultūros paveldo objekto apsaugos zonoje, kultūros paveldo vietovėje ir jos apsaugos zonoje kultūros ministro ir aplinkos ministro nustatytais atvejais.

Taip pat inspektoriai patikrino statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje „Infostatyba“ užregistruotus dokumentus ir atkreipė dėmesį, kad statytojai per šią sistemą pradėjo teikti prašymus Vilniaus miesto savivaldybės administracijai išduoti SLD.

Statybos inspekcija kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybės administraciją su prašymu neišduoti SLD tuose Grinapolio g. sklypuose, kuriuose nustatytos savavališkos statybos.

Statytojams surašyti savavališkos statybos aktai ir privalomieji nurodymai nevykdyti jokių statinių ar jų dalių statybos darbų bei pašalinti savavališkų statybų padarinius.

Vadovaujantis Statybos įstatymo 56 straipsnio, kuriame numatyta juridinių asmenų atsakomybė už savavališką statybą, 3 dalimi, už naujo neypatingojo statinio savavališką statybą, kai pastatytas antžeminis statinys ar statinio antžeminė dalis (tarp jų – cokolinis aukštas), skiriama bauda statytojams nuo 3 000 eurų iki 15 000 eurų.

Už tokius pačius veiksmus, padarytus juridinio asmens, bausto bauda už šioje dalyje numatytus pažeidimus, skiriama bauda statytojams nuo 6 000 eurų iki 10 000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?