Apsisprendė: sporto salę Kaune griaus ir net atskeidė, kas atsiras jos vietoje

Prašoma Kauno tarybos leidimo nugriauti seną sporto salę Pašilės gatvėje, o jos vietoje savivaldybės administracija planuoja įrengti automobilių aikštelę ir kelias viešas aikšteles krepšinio mėgėjams.

Pašilės gatvėje įrengus automobilių stovėjimo aikštelę lengviau atsikvėptų ir vietos gyventojai, tačiau iš pradžių reikia nugriauti sporto salę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pašilės gatvėje įrengus automobilių stovėjimo aikštelę lengviau atsikvėptų ir vietos gyventojai, tačiau iš pradžių reikia nugriauti sporto salę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pašilės gatvėje įrengus automobilių stovėjimo aikštelę lengviau atsikvėptų ir vietos gyventojai, tačiau iš pradžių reikia nugriauti sporto salę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pašilės gatvėje įrengus automobilių stovėjimo aikštelę lengviau atsikvėptų ir vietos gyventojai, tačiau iš pradžių reikia nugriauti sporto salę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 8:17 AM

Beveik 1900 kvadratinių metrų ploto pastatas stovi greta krepšinio mokyklos „Žalgiris“, o jo likutinė vertė, neatsižvelgiant į buhalterinėje apskaitoje pripažintą nuvertėjimą, – 461,4 tūkst. eurų.

Nepaisant šios aplinkybės, pastatu naudotis negalima, o remontuoti – neverta.

Kauno savivaldybės užsakymu bendrovė „Pastatų konstrukcijos“ atliko statinio konstrukcijų tyrimą ir sausio 6-ąją pateikė statinio statybinių tyrimų ataskaitą. Tyrimų išvadose nurodoma, kad sporto paskirties pastatas netenkina statybos techninių reglamentų reikalavimų.

„Įvertinus statinio konstrukcijų tyrimą, ataskaitos išvadose rekomenduojama pastatą griauti“, – rašoma Kauno savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjo Donato Valiuko parengtame aiškinamajame rašte.

Nutarus pastatą palikti rekomenduojama nustatyta tvarka parengti jo kapitalinio remonto arba rekonstrukcijos projektą, užtikrinant esminius statinio reikalavimus numatytai pastato funkcijai ir naudojimo paskirčiai.

Sporto skyriaus specialistai nurodė, kad šiuo metu šalia krepšinio mokyklos Pašilės gatvėje yra labai didelė automobilių parkavimo problema, nes netelpa nei vaikų komandų autobusai, nei jaunųjų sportininkų tėvų automobiliai.

Viešoje krepšinio mokyklos aikštelėje automobilius stato ir vietos gyventojai, o vykstant varžyboms visos aplinkinės gatvelės būna užkimštos automobiliais, todėl apsunkina eismą ir sudaro nesaugias sąlygas eismui.

Sporto skyriaus specialistų nuomone, pastatą tikslinga griauti ir dalyje sklypo įrengti parkavimą (su užkarda, nustatant ribotą stovėjimo laiką), o kitoje dalyje – viešas 3X3 krepšinio aikšteles, kuriomis galėtų naudotis aplinkiniai gyventojai, taip pat krepšinio mokyklą lankantys vaikai.

Esant galimybei dar galima įrengti treniruoklius ar vaikų žaidimo aikšteles.

Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjo D.Valiuko nuomone, remontuoti ar rekonstruoti pastato ekonominiu požiūriu netikslinga, o esamos būklės jis negali būti naudojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.