Aukcionų ne tik daugiau, bet ir sumos juose vis įspūdingesnės: už gydyklą pirkėjas nepagailėjo 5,6 mln. eurų

Šių metų pradžioje pagrindinius nacionalinius duomenis tvarkančio Registrų centro administruojamame elektroninių aukcionų ir varžytynių portale buvo stebimas išaugęs paskelbtų aukcionų skaičius, o tai reiškė daugiau galimybių pirkėjams patraukliomis sąlygomis įsigyti norimą turtą.

Trečias brangiausiai parduotas objektas buvo netoli Vilniaus esantis istorinis Buivydiškių dvaras.<br>Turto banko nuotr.
Trečias brangiausiai parduotas objektas buvo netoli Vilniaus esantis istorinis Buivydiškių dvaras.<br>Turto banko nuotr.
Trečias brangiausiai parduotas objektas buvo netoli Vilniaus esantis istorinis Buivydiškių dvaras.<br>Turto banko nuotr.
Trečias brangiausiai parduotas objektas buvo netoli Vilniaus esantis istorinis Buivydiškių dvaras.<br>Turto banko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 11:42 AM

Šįkart tarp laimikių atsidūrė dvarai, buvusios gydyklos, bankrutavusios bendrovės ir prestižinėse vietose esantys butai.

Registrų centro duomenimis, pirmąjį šių metų ketvirtį buvo paskelbta 3,1 tūkst. naujų e. aukcionų. Pastarąjį kartą tiek daug naujų aukcionų ir varžytynių portale evarzytynes.lt buvo paskelbta prieš beveik dvejus metus – 2020 metų antrąjį ketvirtį buvo paskelbta beveik 3,2 tūkst. aukcionų ir varžytynių.

Šių metų sausio-kovo mėnesiais įvyko kiek daugiau nei 1,1 tūkst. e. aukcionų ir varžytynių, o jų metų parduoto turto vertė viršijo 25 mln. eurų.

Kaip skelbia Registrų centro analitikai, praėjusį ketvirtį pastebimai išaugo kitų institucijų skelbiamų e. aukcionų skaičius – jis buvo rekordinis ir siekė beveik 900. Taip pat pastebimas ir didesnis antstolių ir nemokumo administratorių skelbiamų varžytynių skaičius.

Antstolių skelbtose varžytynėse pirmąjį šių metų ketvirtį parduota turto už 6,5 mln. eurų, savivaldybių aukcionuose – už 3,6 mln. eurų, nemokumo administratorių varžytynėse – už 0,2 mln. eurų, kitų institucijų aukcionuose – už 0,9 mln. eurų. Pirmąjį ketvirtį taip pat įvyko Turto banko organizuoti aukcionai už 10,8 mln. eurų.

Brangiausias pirkinys – gydykla Antakalnyje

Pirmąjį ketvirtį brangiausiai e. aukcionų ir varžytynių portale parduotu objektu tapo buvusios gydyklos Vilniuje, Antakalnyje, pastatai, už kuriuos aukciono nugalėtojas sumokėjo 5,6 mln. eurų. Nors pats Turto banko organizuotas aukcionas baigėsi dar praėjusių metų rugsėjį, tačiau turto pardavimo procesas galutinai baigtas pirkėjui atsiskaičius šių metų pradžioje.

Antroje vietoje atsidūrė nemokumo administratoriaus organizuotas aukcionas, kurio metu už 2,4 mln. eurų buvo parduota bankrutavusi bendrovė „Arvi ir ko“.

Trečias brangiausiai parduotas objektas buvo netoli Vilniaus esantis istorinis Buivydiškių dvaras. Šis Turto banko pardavinėtas objektas sulaukė didelio pirkėjų susidomėjimo, kurie pradinę objekto kainą pakėlė daugiau kaip keturiskart iki beveik 650 tūkst. eurų.

Į brangiausiai parduotų objektų penketuką taip pat pateko už daugiau kaip 450 tūkst. eurų Turto banko organizuotame aukcione realizuoti Vilniuje, J. Tiškevičiaus gatvėje, esantys administraciniai pastatai bei už daugiau kaip 400 tūkst. eurų antstolio organizuotose varžytynėse parduotas Vilniuje, Vytauto Žalakevičiaus gatvėje, esantis butas.

Palyginti didelio susidomėjimo sulaukė Turto banko aukcione pardavinėtas Vilniaus rajono savivaldybės Strapos viensėdyje esantis gyvenamasis namas su pagalbiniais pastatais ir žemės sklypu. Šiame aukcione užsiregistravo net 89 dalyviai, aukciono metu sulaukta 130 kainos pasiūlymų, o pradinė objekto kaina išaugo beveik šešiskart iki daugiau kaip 80 tūkst. eurų.

Elektroninėse varžytynėse ir aukcionuose turto realizavimo paslaugą Registrų centras teikia nuo 2013 metų. Nuo elektroninės paslaugos sukūrimo įvyko apie 27 tūkst. elektroninių varžytynių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už maždaug 875 mln. eurų.

E. varžytynių ir aukcionų portalas leidžia gyventojams ir verslo subjektams nuotoliniu būdu dalyvauti antstolių ir nemokumo administratorių vykdomose elektroninėse varžytynėse ir valstybės, savivaldybių bei privataus sektoriaus turto pardavimo elektroniniuose aukcionuose. Besinaudojantys sukurtomis elektroninėmis paslaugomis gali aktyviai dalyvauti varžytynėse bei aukcionuose patirdami mažiausias sąnaudas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.