Dviračiais riedantiems vilniečiams – palengvinimas: prie daugiabučių įrengs keliolika jų saugyklų

Šią vasarą namuose vietos neturintiems dviračiams ir paspirtukams duris atvers modernios dviračių saugyklos – 18 saugyklų bus įrengtos šalia daugiabučių namų keturiuose sostinės rajonuose: Lazdynuose, Fabijoniškėse, Viršuliškėse ir Žirmūnuose.

S. Žiūros nuotr.
S. Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus miesto savivaldybė

Apr 21, 2023, 10:10 AM

Dviračių saugyklų įrengimo darbai prasidės jau visai netrukus – jais rūpinsis atvirą konkursą laimėjęs rangovas UAB „Šmikis“, įsipareigojęs dviračių saugyklas įrengti ne vėliau kaip iki 2023 m. liepos 31 d.

Modernios ir daugiafunkcės

Kiekviena šių saugyklų talpins 16 dviračių ir 2 paspirtukus, bus automatiškai rakinamos ir gyventojams prieinamos visą parą. Jų saugumą užtikrins į abi puses stumdomi vartai su elektroniniais užraktais atrakinamais telefono pagalba.

Be viso to, gyventojai turės galimybę ne tik palikti riedėjimo priemones, bet ir čia pat įkrauti elektra varomus dviračius, paspirtukus ar neįgaliųjų vežimėlius, o prireikus – dviratį ar paspirtuką remontuoti, kadangi šalia saugyklų bus įrengta remonto stotelė su dviračių priežiūrai skirtais įrankiais.

„Sparčiai besiformuojanti dviračių ir kitų tvarių dviračių transporto priemonių kultūra skatina dar labiau pasistengti, jog darniai keliaujančių gretas kasmet papildytų vis daugiau ir daugiau čia gyvenančių žmonių.

Tam, žinoma, reikia ne tik kokybiškos dviračių infrastruktūros, bet ir galimybių šią transporto priemonę turėti bei naudoti. Todėl džiaugiamės galėdami pranešti, kad jau šią vasarą duris atvers modernios dviračių saugyklos, iš viso suteiksiančios saugią pastogę 324 dviratėms transporto priemonėms. Darbai jau prasidėjo!“, – sako Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Vietas išsirinko patys vilniečiai

Dviračių saugyklų vietas viešo balsavimo metu rinkosi patys sostinės gyventojai – pirmuoju etapu vilniečiai pasiūlė beveik 250 galimų vietų, iš kurių pagal nustatytus kriterijus buvo atrinktos 38.

Antrame etape gyventojai, deklaravusieji gyvenamąją vietą minėtose seniūnijose, buvo kviečiami balsuoti už jiems tinkamiausią vietą šalia savo namų.

Parenkant vietas, buvo atsižvelgta į tai, kad šios būtų pasiekiamos kuo didesniam gyventojų skaičiui, buvo vertinama ir galimybė pajungti elektrą bei patogus patekimas į saugyklas iš pėsčiųjų ar dviračių tako. Taip pat svarbu, kad saugyklos būtų neintensyvaus eismo gatvėse ar kiemuose, netrukdytų automobilių vairuotojų matomumui ir neatsirastų vietose, kur jau buvo suplanuotas želdinimas.

Dviračių saugyklų projektavimui ir įrengimui organizuotas viešųjų pirkimų konkursas. Laimėjusios įmonės siūlomas sprendimas atitiko visus Europos Sąjungos projektams keliamus reikalavimus.

Už saugyklų priežiūrą ir veikimą bus atsakinga JUDU (SĮ Susisiekimo paslaugos).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.