Jau aišku, kada ir kiek milijonų išdalys už nutolusią saulės elektrinę: yra suskubusiųjų rezervuotis

Lietuvos respublikos energetikos ministerija penktadienį paskelbė, kad Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA) liepos mėnesį planuojama perduoti paskirstyti net 32 mln. eurų paramos gyventojams saulės elektrinėms iš nutolusių parkų finansuoti.

Lietuvos respublikos energetikos ministerija penktadienį paskelbė, kad Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA) liepos mėnesį planuojama perduoti paskirstyti net 32 mln. eurų paramos gyventojams saulės elektrinėms iš nutolusių parkų finansuoti.<br>Bendrovės nuotr.
Lietuvos respublikos energetikos ministerija penktadienį paskelbė, kad Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA) liepos mėnesį planuojama perduoti paskirstyti net 32 mln. eurų paramos gyventojams saulės elektrinėms iš nutolusių parkų finansuoti.<br>Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-25 13:03

„Ignitis“ produktų vadovė Indrė Baltušienė teigia, kad atsinaujinančios energetikos platformoje eparkai.lt gyventojai suskubo rezervuotis saulės elektrines nutolusiuose saulės parkuose.

„Puiki naujiena gyventojams, kurie išties su nekantrumu laukė žinių apie valstybės paramą nutolusiai saulės elektrinei įsigyti. Nors atskiro kvietimo kol kas nėra, tačiau planai ir įvardinta konkreti paramos suma gyventojams leidžia jaustis drąsiau, rezervuoti elektrinę nutolusiame parke.

Paskutinį kartą parama skirta pernai liepos mėnesį. Kol kas, kol mūsų platformoje yra laisvų nutolusių saulės parkų, pirmieji juos rezervavę, turėtų galimybę tapti gaminančiais vartotojais ilgai nelaukiant“, – sako I. Baltušienė.

Susidomėjimo saulės energetika bumas nerimsta, parama verslui ir gyventojams, nusprendusiems įsigyti saulės elektrinę ar jos dalį nutolusiuose saulės parkuose yra vienas iš stipriausiai prie to prisidedančių veiksnių.

Žinoma, energijos kainos ir siekis prisidėti prie tvaresnių sprendimų plėtros taip pat skatina gyventojus patiems tapti gaminančiais vartotojais.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso yra 54,5 tūkst. gaminančių vartotojų, iš jų beveik 12,5 tūkst. gamina saulės energiją nutolusiuose parkuose.

Ankstesniais metais paramos suma buvo 323 Eur / kW, tikėtina, kad ši suma nesikeis, o vienas gyventojas paramos galės gauti saulės elektrinei iki 10 kW. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.