Pasirašė tris rangos darbų sutartis už 160 mln. eurų: įvardijo, kurie darbai šįmet bus svarbiausi

Per pirmą 2023 metų ketvirtį UAB „Merko statyba“ pasirašė tris naujas statybos darbų sutartis, kurių bendra vertė viršija 160 mln. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pastaruoju laiku MERKO tapo vienu iš vėjo elektrinių statytojų Lietuvoje lyderių, bendrovės komanda dirba jau prie dvylikto vėjo jėgainių parko projekto, jos darbų sąraše – išlieta daugiau kaip šimtas vėjo jėgainių pamatų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pastaruoju laiku MERKO tapo vienu iš vėjo elektrinių statytojų Lietuvoje lyderių, bendrovės komanda dirba jau prie dvylikto vėjo jėgainių parko projekto, jos darbų sąraše – išlieta daugiau kaip šimtas vėjo jėgainių pamatų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-11 09:06

Didžiausia šį ketvirtį pasirašyta – tai sutartis su NSPA (NATO paramos ir pirkimų agentūra) suprojektuoti ir pastatyti mokymo komplekso infrastruktūrą Pabradėje. Pasak Sauliaus Putrimo, suburta profesionalų komanda dabar intensyviai dirba siekdama laiku ir kokybiškai įgyvendinti visus suplanuotus darbus.

Kitos dvi šiais metais MERKO sudarytos sutartys – dėl vėjo jėgainių parkų transformatorinių pastočių statybos ir dėl vėjo jėgainių parkų statybos. Abu šiuos projektus skirtingi užsakovai įgyvendina Kelmės rajone.

Kaip nurodoma pranešime, pastaruoju laiku MERKO tapo vienu iš vėjo elektrinių statytojų Lietuvoje lyderių, bendrovės komanda dirba jau prie dvylikto vėjo jėgainių parko projekto, jos darbų sąraše – išlieta daugiau kaip šimtas vėjo jėgainių pamatų.

2023 metų pirmą ketvirtį UAB „Merko statyba“ apyvarta iš generalinės rangos sutarčių siekė 8,5 mln. eurų ir buvo 35 proc. mažesnė nei pernai tuo pačiu laikotarpiu (13 mln. eurų).

„Apyvartos mažėjimą lėmė naujais kontraktais skurdūs 2022 metai, to priežastys: Rusijos pradėtas karas Ukrainoje, infliacija, energetinė krizė. Sprendimai dėl investicijų buvo pristabdyti ir kuriam laikui atidėti. Tad anksčiau pradėtus objektus jau baigėme pernai, o naujuose darbai šį ketvirtį tik prasidėjo.

Pagal pasirašytas sutartis matydami laukiančių darbų apimtis, planuojame, kad šiais metais apyvarta bus didesnė nei ankstesniais“, – prognozuoja MERKO Lietuvoje vadovas.

Per pirmą 2023 metų ketvirtį pasirašytos 43 preliminarios butų pardavimo sutartys, tai yra daugiau nei bet kurį kitą 2022 metų ketvirtį. Palyginimui – pernai per tą patį laikotarpį buvo sudarytos 33 preliminarios butų pirkimo-pardavimo sutartys, pabrėžiama pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.