Dėl Kauno Dariaus ir Girėno stadiono – nepasitenkinimas, bet atsakingo nėra

Nors Kauno Dariaus ir Girėno stadionas po rekonstrukcijos buvo atidarytas dar praeitų metų spalio mėnesį, tačiau koncesininko statinys neturi ligi šiol. Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Tadas Vasiliauskas tvirtina, kad nėra termino, iki kada koncesininkas turėtų būti parinktas, tačiau tikimasi, jog procedūra bus atlikta kaip įmanoma greičiau.

Kauno Dariaus ir Girėno stadionas vis dar neturi koncesininko.<br>kaunas.lt nuotr.
Kauno Dariaus ir Girėno stadionas vis dar neturi koncesininko.<br>kaunas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Jun 4, 2023, 11:19 AM

„Šiuo metu vyksta Dariaus ir Girėno stadiono bei Kauno sporto halės koncesijos procedūros, „deadline“ (liet. galutinis terminas) tokioms procedūroms nėra. Tikimės, kad koncesininko parinkimo procedūrą bus atlikta kaip įmanoma greičiau, bet tai nėra paprastas procesas“, – Eltai teigė T. Vasiliauskas.

Laikinasis operatorius – sporto mokykla „Startas“

Kauno savivaldybės atstovas tikino, kad šiuo metu, kol nėra atrinktas koncesininkas, stadiono operatoriumi yra sporto mokykla „Startas“.

„Laikinas Dariaus ir Girėno stadiono bei Kauno sporto halės operatorius yra biudžetinė įstaiga sporto mokykla „Startas“, sporto mokykla paskirta operatoriumi iki kol bus atrinktas koncesininkas“, – sakė T. Vasiliauskas.

Šiuo metu, anot jo, „Startas“ rūpinasi procesais stadione bei Kauno sporto halėje, o specifiniams darbams prižiūrėti yra samdomi specialistai.

„Visais procesais stadione rūpinasi sporto mokykla „Startas“, taip pat specifiniams darbams atlikti ar procesams prižiūrėti samdomi specialistai, sporto mokykla „Startas“ taip pat rūpinasi ir Kauno sporto hale, bei savo jau anksčiau turima sporto infrastruktūra ir žinoma sportininkų rengimu“, – aiškino Sporto skyriaus vedėjas.

Klausimas dėl stadiono valdytojo pastarąjį pusmetį vis iškyla visuomenėje, nes sporto renginių metu būna pastebimos tam tikros problemos, už kurių sprendimą turėtų būti atsakingas koncesininkas – kurio stadionas dar neturi.

Pastaruoju metu nepasitenkinimas yra kilęs dėl stadiono vejos šienavimo kokybės, praeitais metais vykusio LFF taurės finalo metu buvo priekaištaujama dėl tualetų, sunkaus praėjimo į stadioną, eilių prie baro ir nepritaikyto įėjimo į stadioną negalią turintiems asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.