Prabangiame Vilniaus rajone įsikūrusioms verslininkų šeimoms – nemalonumai: tyrimą ten pradeda prokuratūra

Vilniaus apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriuje pirmadienį pradėtas tyrimas dėl statinio – tvoros, esančios valstybinės žemės sklype Gulbinų kvartale, statybos teisėtumo, pranešė prokuratūra.

V. Skaraičio nuotr.
V. Skaraičio nuotr.
V. Skaraičio nuotr.
V. Skaraičio nuotr.
V. Skaraičio nuotr.
V. Skaraičio nuotr.
V. Skaraičio nuotr.
V. Skaraičio nuotr.
V. Skaraičio nuotr.
V. Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-06-13 08:25, atnaujinta 2023-06-15 16:47

Kaip teigiama prokuratūros pranešime spaudai, tyrimas dėl tvoros, esančios, Didžiųjų Gulbinų g. 25, Vilniuje, statybos teisėtumo, pradėtas įvertinus visuomenės informavimo priemonėse skelbiamą informaciją.

ELTA primena, kad portalo „Delfi“ žurnalistai atliko eksperimentą, kurio metu nuvyko į Gulbinų kvartalą, mėgindami nueiti į valstybinį mišką, prieiti prie Gulbino ežero.

Žurnalistai aptiko teritoriją juosiančią tvorą, juos pasitiko apsaugos darbuotojas, kuris paaiškino, kad į mišką galima patekti per vartelius. Tiesa, kaip skelbta anksčiau, šie varteliai ne visada būna atrakinti.

Kaip nurodoma publikacijose, Aplinkos ministerija ir jai pavaldus Aplinkos apsaugos departamentas teigia, kad tvoros šalinti iš miško nėra pagrindo, nes yra varteliai ir pro juos visi gali patekti į mišką.

Prokuratūra priminė, kad dėl valstybinės žemės sklypo, esančio Didžiųjų Gulbinų g. 25, Vilniuje, naudojimo Vilniaus apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras dar 2020 m. birželio 19 d. priėmė nutarimą reikalauti pašalinti teisės pažeidimus (kad Nacionalinė žemės tarnyba imtųsi priemonių žemės naudojimo valstybinės priežiūros srityje nustatytiems pažeidimams pašalinti).

„Vykdydama minėtą nutarimą, Nacionalinė žemės tarnyba 2022 m. rugsėjo 30 d. kreipėsi į teismą su priešieškiniu dėl valstybinės žemės sklypo nuomos sutarties nutraukimo. Šiuo metu civilinė byla yra nagrinėjama teisme, teismo sprendimas nepriimtas“, – teigiama prokuratūros pranešime spaudai.

Anot prokuratūros, Valstybinė miškų tarnyba 2022 m. priėmė sprendimą, kuriuo 3,4 ha miško plotą, esantį minėtame žemės sklype, įregistravo į Lietuvos miškų valstybės kadastrą. Šis sprendimas yra apskųstas Vyriausiajai administracinių ginčų komisijai.

„Reaguojant į viešojoje erdvėje skelbiamą informaciją, taip pat atsižvelgiant į tai, kad valstybės institucijose, atsakingose už rekreacinių teritorijų apsaugą, šis visuomenei aktualus klausimas nėra sprendžiamas, t. y. nesiimama priemonių galimiems pažeidimams nustatyti bei juos pašalinti, Vilniaus apygardos prokuratūros viešąjį interesą ginantys prokurorai pradėjo tyrimą dėl tvoros statybos teisėtumo“, – akcentuojama prokuratūros pranešime spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.