Šiaulių rajone esančio dvaro apsaugos zonoje statybos vyko nelegaliai: teks susimokėti už tai ir dar ne viskas

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (Statybos inspekcija) gavusi pranešimą apie galimai neteisėtai valstybinėje žemėje pastatytą statinį, atliko patikrinimą Bubių kaime, Šiaulių rajone.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (Statybos inspekcija) gavusi pranešimą apie galimai neteisėtai valstybinėje žemėje pastatytą statinį, atliko patikrinimą Bubių kaime, Šiaulių rajone.<br>VTPSI nuotr.
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (Statybos inspekcija) gavusi pranešimą apie galimai neteisėtai valstybinėje žemėje pastatytą statinį, atliko patikrinimą Bubių kaime, Šiaulių rajone.<br>VTPSI nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija

2023-06-13 14:22, atnaujinta 2023-06-14 13:44

Nustatyta, kad valstybinės žemės teritorijoje, patenkančioje į nekilnojamojo kultūros paveldo objekto (Bubių dvaro sodybos) apsaugos zoną savavališkai pastatytas naujas neypatingos kategorijos inžinerinis statinys.

Statytojas, neturėdamas Statybos įstatymo 3 straipsnio 2 dalyje nustatyto pagrindo įgyvendinti statytojo teisę, t. y. statytojas teritorijos, kurioje pastatytas statinys, nevaldo nuosavybės teise ir nevaldo bei nenaudoja kitais Lietuvos Respublikos įstatymų nustatytais pagrindais, taip pat neturėdamas privalomų statybą leidžiančio dokumento (SLD) ir parengto bei patvirtinto statinio projekto, ūkio būdu pastatė naują neypatingos kategorijos inžinerinį statinį.

Statybos inspekcija primena, kad savavališka statyba – statinio ar jo dalies statyba neturint galiojančio SLD arba jį turint, bet pažeidžiant esminius statinio projekto sprendinius.

Taip pat atkreiptinas dėmesys, kad Statybos įstatyme įtvirtinta nuostata, kad jeigu statytojas neatitinka šio įstatymo 3 straipsnio 2 dalyje nustatyto bent vieno privalomojo reikalavimo statytojo teisei įgyvendinti, statyba yra draudžiama.

Informuojame, kad 2023–06-02 statytojui surašytas savavališkos statybos aktas, privalomasis nurodymas nevykdyti jokių statybos darbų bei privalomasis nurodymas pašalinti savavališkos statybos padarinius nugriaunant statinį iki 2023–12-05.

Taip pat statytojui bus taikoma administracinė atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodekso 351 straipsnio 7 dalies nuostatas – už naujo neypatingo statinio savavališką statybą kultūros paveldo objekto teritorijoje, gresia bauda nuo 1 400 iki 3 000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.