Antrąjį ketvirtį Vilniuje nupirkta daugiau aukštos klasės būsto

Antrasis šių metų ketvirtis Vilniaus pirminėje aukštos klasės būsto rinkoje tęsė nuosaikias metų pradžios nuotaikas. Šiuo metu šis sostinės būsto segmentas sudaro apie 10 proc. visos pirminės rinkos pasiūlos – pirkėjai gali rinktis iš 348 butų, o vidutinė kaina siekia apie 5100 Eur/kv. metrą.

Populiariausias tarp pirkėjų buvo 6-asis „Paupio“ etapas, šiemet pelnęs geriausio gyvenamojo NT Baltijos šalyse projekto apdovanojimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Populiariausias tarp pirkėjų buvo 6-asis „Paupio“ etapas, šiemet pelnęs geriausio gyvenamojo NT Baltijos šalyse projekto apdovanojimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lina Morkūnienė, „Darnu Group“ pardavimų vadovė.
Lina Morkūnienė, „Darnu Group“ pardavimų vadovė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-07-05 15:43

„Nepaisant to, kad pamažu besipildantis laisvų butų sandėlis grąžina didesnį pirkėjų susidomėjimą, priimti konkrečių sprendimų nėra skubama – svarstoma daugiau variantų, pasirinkimo procesas yra lėtesnis, tikimasi ir aktyviau deramasi dėl nuolaidų. Tokiai pirkėjų elgsenai didžiausią įtaką daro vis dar didelė infliacija, brangus skolinimasis bei vis garsesnės kalbos apie artėjančią ekonominę recesiją“, – sako Lina Morkūnienė, „Darnu Group“ pardavimų vadovė.

Antrąjį šių metų ketvirtį šios kategorijos butų pardavimų dalis Vilniuje buvo didesnė nei pirmąjį – iš viso buvo parduoti 55 aukštos klasės butai, o tai sudarė apie 8,6 proc. visų pirminės butų rinkos pardavimų Vilniuje, kai pirmąjį šių metų ketvirtį šis skaičius siekė 7,6 proc. su 38 butais.

Analizuojamu laikotarpiu „Darnu Group“ pardavimų dalis Vilniaus aukštos klasės būsto segmente sudarė 20 proc. su 11 butų.

Populiariausias tarp pirkėjų buvo 6-asis „Paupio“ etapas, šiemet pelnęs geriausio gyvenamojo NT Baltijos šalyse projekto apdovanojimą: „Dėl aukšto likvidumo ir ilgalaikės grąžos, „Paupio“ pirkėjai tebeįžvelgia perspektyvas bei perka tokį turtą ne tik gyvenimui, bet ir investicijai, o pastaruoju metu jaučiama ženkliai didėjanti dalis tų, kurie jį gali įsigyti be paskolos. Tikėtina, kad dėl griežtos palūkanų politikos ši tendencija tęsis ir tokių pirkėjų aukštos klasės būsto kategorijoje tik daugės.“

Pasak L. Morkūnienės, šiame segmente didesnių kainos pokyčių pastaruoju metu nepastebima – vidutinė kaina už kvadratinį metrą nežymiai didėjo ir siekia apie 5100 Eur/kv. metrą.

„Prielaidų situacijai keistis artimiausiu metu nėra, o priežastys išlieka – Vilnius sparčiai plečiasi, statybų savikaina tebėra aukštame lygyje, o nepaisant tebesipildančio rinkos sandėlio, pasirinkimo galimybės yra nedidelės. Be to, šio segmento vystytojai iš finansinės perspektyvos yra įsivertinę šiuo metu ilgiau užtrunkantį pardavimų procesą, todėl turi galimybių laukti savo pirkėjų“, – teigia „Darnu Group“ pardavimų vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.