Kviečia apsigyventi atokioje saloje: už tai kiekvienam naujaukuriui sumokės po 80 tūkst. eurų

Jei Airija – jūsų svajonių šalis ir mielai apsigyventumėte atokesniame šalies regione, jums už tai dar ir sumokės. Šalis pradėjo įgyvendinti programą, pagal kurią žmonėms, nusprendusiems persikelti gyventi į vieną iš salų, bus mokamos dosnios piniginės kompensacijos.

Jei Airija – jūsų svajonių šalis ir mielai apsigyventumėte atokesniame šalies regione, jums už tai dar ir sumokės. Šalis pradėjo įgyvendinti programą, pagal kurią žmonėms, nusprendusiems persikelti gyventi į vieną iš salų, bus mokamos dosnios piniginės kompensacijos.<br>designaire / Pixabay nuotr.
Jei Airija – jūsų svajonių šalis ir mielai apsigyventumėte atokesniame šalies regione, jums už tai dar ir sumokės. Šalis pradėjo įgyvendinti programą, pagal kurią žmonėms, nusprendusiems persikelti gyventi į vieną iš salų, bus mokamos dosnios piniginės kompensacijos.<br>designaire / Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-06 08:13, atnaujinta 2023-07-06 09:39

Ši iniciatyva yra šalies politikos „Mūsų gyvosios salos“ („Our Living Islands“), kuria Airijos Vyriausybė siekia padidinti Airijos salų gyventojų skaičių, dalis. „Šios politikos tikslas – užtikrinti, kad salose dar daugelį metų galėtų gyventi ir klestėti tvarios, gyvybingos bendruomenės“, – teigia Vyriausybė.

Tai skamba kaip idealus pabėgimas, tačiau reikia žinoti keletą sąlygų. Pagal programą „Mūsų gyvosios salos“ padedama 30 salų bendruomenėms, kurios žemyno nepasiekia tiltais ir yra atskirtos potvynių bei atoslūgių. Įgyvendindama šį projektą Airijos Vyriausybė naujiems pakrantės bendruomenių gyventojams išmokės daugiau kaip 80 000 eurų.

Tačiau tai nėra atvejis, kai persikraustoma į jaukų namelį saloje ir kitą dieną gaunama pinigų, rašo „Euronews“. Didelės piniginės subsidijos siūlomos kaip būdas gelbėti ir atkurti vis daugiau apleistų ir sunykusių nekilnojamojo turto objektų salose. Taigi, norint gauti pinigų, teks laikytis kelių taisyklių.

Būsimieji gyventojai turi įsigyti ir turėti nekilnojamojo turto vienoje iš salų. Pastatas turi būti pastatytas iki 1993 m. ir būti nenaudojamas mažiausiai dvejus metus. Be to, nustatytos taisyklės, kaip naudoti suteiktus pinigus. Pinigai gali būti naudojami statybos darbams, pavyzdžiui, apšiltinti namui, konstrukcijoms patobulinti ir perdažyti.

Taigi, jūs galite gauti iki 84 000 eurų, kad išgelbėtumėte apleistą nekilnojamąjį turtą ir paverstumėte jį savo svajonių namais.

Beje, už namo statybą vienoje iš Airijos salų siūlomos didesnės sumos, kad būtų padengtos didesnės išlaidos, susijusios su mažiau išvystyta infrastruktūra.

Jei norėtumėte pabandyti gyventi atsiskyrėlišką gyvenimą laukinėje saloje, paraiškas galima teikti nuo liepos 1 d.

Galima rinktis, pavyzdžiui, Aranmoro salą prie Donegalo grafystės krantų, kur vien auksinis smėlis ir uolėtos uolos, ir kur gyvena pusė tūkstančio žmonių, arba Klero salą prie Majo grafystės krantų. Ji – keliautojų rojus, kuriame gyvena vos 160 žmonių.

Gaukite užmokestį už persikėlimą į Europą

Kelios kitos bendruomenės visoje Europoje pradėjo įgyvendinti programas, skirtas naujiems gyventojams privilioti. Italijoje ir Ispanijoje kaimo miesteliai ir kaimai ypač aktyviai naudoja pinigines paskatas mažėjančiam gyventojų skaičiui padidinti.

Kalnų miestelis Ponga Šiaurės vakarų Ispanijoje persikelti sutikusiems britams mokės po 2 971 eurus.

Pietiniame Italijos Apulijos regione Presicce-Acquarica miestelis naujiems gyventojams už persikėlimą mokės iki 30 000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.