Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl R. Žemaitaičio namo prestižiniame kvartale Vilniuje

Vilniaus apygardos prokuratūroje pradėtas tyrimas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo – statybos leidimo išdavimo sostinės Laurų gatvėje esančiam Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio gyvenamojo namo, kuris patenka į požeminio vandens vandenviečių apsaugos zoną.

Vilniaus apygardos prokuratūroje pradėtas tyrimas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo – statybos leidimo išdavimo sostinės Laurų gatvėje esančiam Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio gyvenamojo namo, kuris patenka į požeminio vandens vandenviečių apsaugos zoną.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus apygardos prokuratūroje pradėtas tyrimas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo – statybos leidimo išdavimo sostinės Laurų gatvėje esančiam Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio gyvenamojo namo, kuris patenka į požeminio vandens vandenviečių apsaugos zoną.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-19 14:53

Kaip skelbia prokuratūra, tyrimas pradėtas gavus Vilniaus miesto savivaldybės mero pareiškimą, kuriame prašoma įvertinti, ar veiksmai bei sprendimai, pagal kuriuos žemės sklype Laurų gatvėje buvo pastatytas gyvenamasis pastatas, nepažeidė teisės aktų reikalavimų bei viešojo intereso.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Liutauras Rudzevičius, išnagrinėjęs sostinės mero pareiškimo nurodytą informaciją, priėmė sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo piktnaudžiavimo, praneša prokuratūra.

ELTA primena, kad trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybė pripažino, jog tarybos leidimas namui, kurį Vilniuje prie Neries pasistatė R. Žemaitaitis, neturėjo būti išduotas, ir nusprendė dėl išduoto leidimo kreiptis į prokuratūrą, rašė portalas „Delfi“.

Leidimas buvo išduoti prieš aštuonerius metus. R. Žemaitaitis sklypą netoli Laurų kvartalo įsigijo 2015 metais. Registrų centro duomenys rodo, kad Seimo narys sklypą nusipirko iš buvusio partiečio, tuometei „Tvarkai ir teisingumui“ priklausiusio Vlado Kainovaičio.

Sklypą R. Žemaitaitis įsigijo po to, kai V. Kainovaitis gavo leidimą statyboms. Šį leidimą verslininkui išdavė Vilniaus miesto savivaldybė 2015-ųjų balandį. Tačiau R. Žemaitaičiui priklausantis sklypas Laurų gatvėje ir 2015 m., ir dabar patenka į vandenviečių 1-ąją griežtojo režimo apsaugos juostą. Pagal teisės aktus, tokioje juostoje „draudžiama bet kokia veikla, tiesiogiai nesusijusi su požeminio vandens paėmimu, gerinimu ir tiekimu“.

Antradienį portalui „Delfi“ parlamentaras R. Žemaitaitis teigė nusipirkęs sklypą ne tik su leidimu, bet ir su pastatu. Seimo narys tvirtino, kad jei namą lieps nugriauti, jis reikalaus, kad leidimus išdavusi Vilniaus miesto savivaldybė kompensuotų nuostolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.