Pagaliau: susizgribo ir Aplinkos ministerija, NT vystytojai turės pranešti ir susimokėti

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas siūlys Želdynų įstatymo pataisas, kuriomis būtų užtikrintas savivaldybių informavimas apie nesaugotinų medžių kirtimą, jei jie auga ant inžinerinių tinklų ar ant pastatų.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas siūlys Želdynų įstatymo pataisas, kuriomis būtų užtikrintas savivaldybių informavimas apie nesaugotinų medžių kirtimą, jei jie auga ant inžinerinių tinklų ar ant pastatų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aplinkos ministras Simonas Gentvilas siūlys Želdynų įstatymo pataisas, kuriomis būtų užtikrintas savivaldybių informavimas apie nesaugotinų medžių kirtimą, jei jie auga ant inžinerinių tinklų ar ant pastatų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos ministerija

Aug 3, 2023, 5:42 PM, atnaujinta Aug 3, 2023, 6:19 PM

Želdinių pašalinimu suinteresuoti asmenys turės pateikti savivaldybei deklaraciją apie planuojamus panašius kirtimus. Jei savivaldybė neprieštarautų, tik tada želdiniai galėtų būti šalinami, taip pat atlyginant ir jų atkuriamąją vertę, kurios piniginį dydį paskaičiuotų savivaldybė.

Tai aplinkos ministras pažadėjo pirmadienį po susitikimo su Vilniaus miesto meru Valdu Benkunsku dėl teisinių pakeitimų, kad būtų užkardytas piktnaudžiavimas medžių kirtimu miestuose dėl statinių vystymo.

„Savivaldybė ir visuomenė turi žinoti apie visus kertamus medžius. Teiksiu Želdynų įstatymo pakeitimo projektą, kuris naikins išimtis, kai savivaldybė nėra informuojama apie medžių kirtimą.

Vystytojai ir statytojai privalės informuoti savivaldybę apie visus planuojamus medžių kirtimus, turės gauti savivaldybės pritarimą ir sumokėti želdynų atkūrimo mokestį“, – po susitikimo apibendrino aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Šiuo metu, pagal Želdynų įstatymą, nesaugotinus medžius, jei jie auga ant inžinierinių tinklų, ant pastatų galima šalinti savo nuožiūra ir tam leidimų iš savivaldybės nereikia.

Kai nereikia savivaldybės leidimo, želdiniai šalinami nemokant želdinių atkuriamosios vertės kompensacijos. Tai lemia netaupų elgesį su nesaugotinais želdiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.