Žiniasklaida: M. Pakalniui skirta išeitinė išmoka – paslaptis Toks sprendimas sulaukė kritikos

Vilniaus miesto savivaldybė neatsako, kokio dydžio išeitinė išmoka skirta rugpjūčio pradžioje iš pareigų pasitraukusiam sostinės vyriausiajam architektui Mindaugui Pakalniui.

Vilniaus miesto savivaldybė neatsako, kokio dydžio išeitinė išmoka skirta rugpjūčio pradžioje iš pareigų pasitraukusiam sostinės vyriausiajam architektui Mindaugui Pakalniui.<br>M. Morkevičiaus / ELTA nuotr.
Vilniaus miesto savivaldybė neatsako, kokio dydžio išeitinė išmoka skirta rugpjūčio pradžioje iš pareigų pasitraukusiam sostinės vyriausiajam architektui Mindaugui Pakalniui.<br>M. Morkevičiaus / ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-29 10:12, atnaujinta 2023-08-29 11:08

Kaip skelbia portalas „15min“, pasak Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos, tokia savivaldybės pozicija prasilenkia su Visuomenės informavimo įstatymu.

Mindaugas Pakalnis vyriausiojo architekto pareigas paliko bendru sutarimu, todėl be jo sutikimo į klausimus, susijusius su jo darbu, atsakyti negalime. Savivaldybėje siekiame išlaikyti etišką ir profesionalią darbo kultūrą, pagrįstą pagarba. Viešai aptarinėti konkrečių asmenų neplanuojame, nes tai prasilenktų su darbo etika“, – portalui „15min“ perduotame komentare teigia Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

ELTA primena, kad sostinės vyriausiasis architektas M. Pakalnis darbą Vilniaus savivaldybėje baigė rugpjūčio 7 dieną. Kaip pranešė savivaldybė, toks sprendimas buvo priimtas bendru šalių sutarimu.

Prieš tapdamas Vilniaus miesto meru Valdas Benkunskas „Žinių radijui“ teigė, kad M. Pakalnio vyriausiojo architekto pozicijoje nematytų, nes, kaip teigė jis, šioje srityje reikia pokyčių.

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) prezidentas Dainius Radzevičius kritiškai sureagavo į Vilniaus miesto savivaldybės atsisakymą žurnalistui suteikti informaciją dėl vyriausiajam sostinės architektui M. Pakalniui išmokėtų išeitinių lėšų dydžio.

Pasak D. Radzevičiaus, jei savivaldybė dar nori taisyti situaciją, žodį turėtų tarti pats sostinės vadovas Valdas Benkunskas. „Sprendimas yra Vilniaus miesto mero Valdo Benkunsko rankose. Dabar demokratijos egzaminą laiko ir jis. Labai tikiuosi, kad principingai ir greitai meras ras būdą, kaip pateikti svarbią informaciją. Lauksime rezultatų“, – „Facebook“ paskyroje antradienį paskelbė D. Radzevičius.

Jis atkreipia dėmesį, kad atsakomybė dėl atsisakymo teikti visuomenės interesams svarbią informaciją numatyta ir Administracinių nusižengimų kodekse.

Visgi, užvirus diskusijoms dėl Romain Gary skvere augančių medžių, kuriems nukirsti leidimą išdavė būtent M. Pakalnis, V. Benkunskas nebuvo linkęs komentuoti, ar laikysis prieš rinkimus duoto pažado. M. Pakalnis 1998–2013 m. dirbo Vilniaus miesto savivaldybės įmonėje „Vilniaus planas“ (nuo 1998 m. – projektų vadovas, nuo 2004 m. – vyriausiasis architektas).

Nuo 2016 m. jis ėjo Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamento direktoriaus, vyriausiojo architekto pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.