Ukmergę siaubia vandalai – tiek lėšų įdėta, viskas veltui

Į Ukmergės centrą įsisuko niokotojai. Neseniai suremontuotame Pilies parke jau pradėtas ardyti tualetas, suolai aplupinėti, tas pat vyksta ir prestižinėje Vienuolyno gatvėje. Nors čia įrengtos vaizdo kameros, jos menkai gelbėja.

Ukmergėje daug suoliukų atrodo taip.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Ukmergėje daug suoliukų atrodo taip.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2023, 3:57 PM, atnaujinta Sep 9, 2023, 4:04 PM

Dėl niokojamo miesto turto skundų sulaukęs Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas kreipėsi į visuomenę prašydamas pranešti apie vandalų niokojamą poilsio infrastruktūrą.

Jis per savaitę sulaukė dešimties pranešimų dėl nuniokoto turto. Tarp jų pasitaikė ir skundas dėl viešojoje vietoje hamake miegančio neblaivaus asmens. Meras, nuvykęs į nurodytą vietą, paprašė, kad jis iš hamako išliptų. Kiti pranešimai buvo apie sulaužytą, sudaužytą ar kitaip sugadintą turtą.

„Vienuolyno gatvėje nė vieno suoliuko nebėra sveiko – iš kiekvieno išlupta arba viena, arba kelios lentelės, – pasakojo ukmergiškis Gediminas. – Liūdnas vaizdas – tiek lėšų įdėta, viskas veltui.“

Nuniokotų objektų yra įvairiose miesto vietose.

Anot mero, labiausiai gaila buvusiame kariniame miestelyje įrengiamo parko. „Nors objektas dar nebaigtas, jau išlaužytos vartų rankenos, spynos, tvoros segmentai, šiukšliadėžės ir suolai, net išsukinėti varžtai, prišiukšlinta. Trūksta žodžių“, – sakė D.Varnas.

Pagelbėti pasišovė Ukmergės Vyčio 1002-oji šaulių kuopa. Jos vadas Linas Kavaliauskas sakė, kad jie pasirengę patruliuoti mieste, tačiau pastebėjo, jog problema nėra taip lengvai sprendžiama.

„Tokios priemonės kaip uniformuotųjų patruliavimas vaikštant su ginklais po du yra drastiškos – sugriežtinta tvarka žmones gąsdina“, – svarstė L.Kavaliauskas.

Miesto centre įrengtos kameros retai praverčia, nes vandalai būna su gobtuvais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.