Alytuje oficialiai atvertos už 2,7 mln. eurų rekonstruotos kareivinės

Penktadienį Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalione Alytuje oficialiai atidarytos už 2,7 mln. eurų bendrovės „Statrama“ rekonstruotos kareivinės. Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM), jose galės tarnauti ir gyventi apie 200 karių.

 Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalione Alytuje oficialiai atidarytos kareivinės.<br> Krašto apsaugos ministerijos nuotr.
 Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalione Alytuje oficialiai atidarytos kareivinės.<br> Krašto apsaugos ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 3:30 PM

Atnaujintų pastatų atidarymo ceremonijoje dalyvavęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigė, kad rekonstruotos kareivinės užtikrins karių poreikius.

„Tinkamas apgyvendinimas ir geros treniravimosi sąlygos yra svarbios karių motyvacijai ir atsparumui, todėl atliepdami karių poreikius, įsigydami modernią ginkluotę siekiame naujos kokybės Lietuvos kariuomenėje“, – ministerijos pranešime sakė A. Anušauskas.

Anot KAM, rekonstruojant pastatus, išlaikyta istorinė architektūra, originalūs fasado dekoro elementai. Siekiant išsaugoti originalų fasadą, pastatai buvo modernizuojami iš vidaus. Rekonstruotos kareivinės pavadintos Liongino Baliukevičiaus-Dzūko vardu.

Atnaujinant kareivines taip pat buvo atliktas pastato apšiltinimas iš vidaus, įrengtas trečias aukštas bei stoglangiai. Prie pastato pristatyta metalinio karkaso evakuacinė laiptinė, atitinkanti priešgaisrinio saugumo reikalavimus. Taip pat buvo įrengti lauko inžineriniai (šilumos tiekimo, buitinių bei lietaus nuotekų, vandentiekio, elektros) tinklai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.