Kalnėnuose parduota buvusios sovietinės armijos karinio dalinio teritorija: kaina – įspūdinga

Už beveik 15 milijonų eurų sostinės Kalnėnų mikrorajone parduota buvusios sovietinės armijos priešlėktuvinės gynybos dalinio teritorija.

Buvusio karinio dalinio teritorija.<br>Turto banko nuotr.
Buvusio karinio dalinio teritorija.<br>Turto banko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 1:10 PM

Kaip pranešė Turto bankas, už beveik 20 ha sklypą su statiniais pasiūlyta pradinė 14,99 mln. eurų suma. Dalis suformuotos dalinio teritorijos – 4 ha žemės – perduota Vilniaus savivaldybei, kuri Kalnėnų bendruomenei čia įrengsianti parką.

„Miesto, bendruomenės ir Turto banko vizija dėl šio sklypo su statiniais sutapo – norisi, kad čia ateitų vienas vystytojas ar konsorciumas, kuris išvystytų teritoriją kaip vientisą. Savivaldybė, savo ruožtu, ketina sklypo pašonėje įrengti želdynus, kuriais galėtų naudotis ir naujakuriai, ir jau susiformavusi Kalnėnų bendruomenė“, – pranešime teigė Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Nurodoma, kad dalis lėšų, gautų pardavus objektą, bus skirta Turto banko vykdomiems valstybės pastatų modernizavimo projektams, dalis bus pervesta į valstybės biudžetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.