Štai koks didžiausias šių metų logistikos objekto įsigijimo sandoris Baltijos regione: jo kaina neįtikėtina

Švedijos investicijų kompanijos „East Capital Real Estate“ fondas „East Capital Real Estate Fund IV“ ir „Rimi Baltic“, sudarė sandorį, pagal kurį „East Capital Real Estate“ Rygoje įsigijo modernų 94.000 kv. m logistikos ir biurų centrą. Šis įsigijimas yra didžiausias 2023 m. nekilnojamojo turto sandoris Latvijoje ir didžiausias logistikos objekto įsigijimas Baltijos šalyse. Sandorio vertė siekia 83 mln. Eur.

Logistikos centras išvystytas 17 hektarų teritorijoje, turinčioje puikų susisiekimą su Rygos aplinkeliu.
Logistikos centras išvystytas 17 hektarų teritorijoje, turinčioje puikų susisiekimą su Rygos aplinkeliu.
Logistikos centras išvystytas 17 hektarų teritorijoje, turinčioje puikų susisiekimą su Rygos aplinkeliu.
Logistikos centras išvystytas 17 hektarų teritorijoje, turinčioje puikų susisiekimą su Rygos aplinkeliu.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2023, 9:00 AM

15 metų trukmės nuomos sutartį su pirkėju pasirašiusi „Rimi Baltic“ liks vienintele šio centro nuomininke.

Objekto statybas užsakė ir iki šiol jį valdė „ICA Gruppen“ priklausanti „Rimi Baltic“, kuri yra viena didžiausių mažmenininkių Baltijos šalyse. Logistikos centras šiandien yra pagrindinė „Rimi Baltic“ buveinė Baltijos šalyse ir svarbiausias prekių paskirstymo centras.

Logistikos centras išvystytas 17 hektarų teritorijoje, turinčioje puikų susisiekimą su Rygos aplinkeliu. Jį patogu pasiekti viešuoju transportu, automobiliais ar sunkvežimiais. Greta pastato įrengtos erdvios automobilių stovėjimo aikštelės.

„Labai džiaugiamės įsigiję šį modernų objektą puikioje vietoje ir užmezgę partnerystę su „Rimi“ bei „ICA Gruppen“. Objektas yra puikioje vietoje tiek logistikos, tiek darbo vietų kūrimo požiūriu. Ši teritorija per pastaruosius kelerius metus reikšmingai vystėsi ir yra sėkmingai pritaikoma labai įvairios paskirties objektams. Joje buvo pastatyta daug naujų gyvenamųjų būstų ir planuojamos tolimesnės jų statybos, o naujų „Ikea“ bei „Saga“ prekybos centrų įsikūrimas padidino vietovės patrauklumą. Dėl savo lokacijos ir ilgalaikės nuomos sutarties su „Rimi“ šis turtas puikiai tinka „East Capital Real Estate fund IV“ investicinius kriterijus. Šis įsigijimas dar labiau sustiprina „East Capital Real Estate“ kaip vienos geriausių modernios logistikos infrastruktūros valdytojų ir nuomotojų Baltijos šalyse poziciją“, – sako Maris Smiltenieks, „East Capital Real Estate“ vadovas Latvijoje.

2020 metais objektas buvo visiškai atnaujintas ir smarkiai išplėstas, pagerėjo jo energetinė efektyvumas. 2024 m. ant pastato stogo planuojama įrengti 2 megavatų galios saulės jėgainę, ir tai dar labiau prisidės prie logistikos centro tvarumo didinimo.

„Džiaugiamės sandoriu ir tikimės gero ilgalaikio bendradarbiavimo su „East Capital Group“. Svarbu tai, kad sandoris taip pat atlaisvina kapitalą „Rimi Baltic“ savininkės „ICA Gruppen“ grynajai skolai sumažinti. „Rimi Baltic“ tęs stabilias logistikos operacijas paskirstymo centre ir centriniame biure. Džiaugiuosi, kad per 15 metų nuomos sutartį esame pasirengę išlaikyti efektyvias logistikos operacijas, o „Rimi“ parduotuvėse kurti modernias ir tvarias darbo vietas“, – sako Giedrius Bandzevičius, „Rimi Baltic“ generalinis direktorius.

Sandorį finansuoja bankas „Swedbank“, jį vykdant pirkėjas konsultantais pasitelkė advokatų kontorą „Vilgerts“, bendroves „Ernst & Young“ bei „Industry Service Partner“, pardavėjas dirbo su advokatų kontora „Sorainen“.

„East Capital Real Estate“ Baltijos šalyse ir Centrinėje Europoje veikia nuo 2005 m. ir yra pirmaujanti nekilnojamojo turto savininkė bei plėtotoja regione. „Rimi Baltic“ logistikos centro įsigijimas kol kas yra didžiausias „East Capital Real Estate“ sandoris ir 9-oji „East Capital Real Estate fondą IV“ investicija.

„Mes matome, kad mūsų sparčiai augančio portfelio dydis, jo orientacija tik į geras lokacijas ir modernius pastatus siekiant kuo didesnio tvarumo, yra tai kas sukuria mūsų nuomininkams konkurencinį pranašumą beididesnę grąžą mūsų fondų investuotojams“, – sako Albinas Rosengrenas, partneris ir „East Capital Group“ nekilnojamojo turto vadovas.

„Tikrai malonu būti įmonės, kuri ir toliau investuoja Latvijoje bei tapo vieno moderniausių ir didžiausių Baltijos šalyse logistikos pastato savininke, partneriais. Mūsų bendras rūpestis aplinka, judėjimas siekiant šio pastato ESG (BREEAM arba LEED) sertifikato, patvirtina, kad tvarių ir energiją taupančių sprendimų diegimas dabar tampa industrijos standartu. Tai naudinga ne tik aplinkai ir vystytojams, bet ir nuomininkams – šiuo atveju „ICA Gruppen“ ir „Rimi“. Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su dviem tokiais stipriais žaidėjais Baltijos regione“, – teigia Jevgenijus Ivanovas, „Swedbank“ Verslo klientų skyriaus vadovas ir valdybos narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.