V. Benkunskas negali pasakyti, ar šį mėnesį bus išspręstas klausimas dėl Nacionalinio stadiono kainos

Vilniaus meras Valdas Benkunskas tikina dar neturįs atsakymo, ar šį mėnesį vyksiančiame sostinės savivaldybės tarybos posėdyje bus sprendžiamas klausimas dėl Nacionalinio stadiono kainos indeksavimo. Pasak jo, šiuo metu procesas vyksta, tačiau savivaldybė turi interesą klausimą kuo greičiau pabaigti.

Vilniaus daugiafunkcio komplekso Šeškinėje statybos.<br>ELTA / Andriaus Ufarto nuotr.
Vilniaus daugiafunkcio komplekso Šeškinėje statybos.<br>ELTA / Andriaus Ufarto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2024, 11:52 AM

„Vyksta skaičiavimai, nėra ten paprasti aritmetiniai veiksmai. Reikia perskaičiuoti daug ir formulių, ir veiklos modelių. Kol kas viskas procese, specialistai dirba. Kai tik turėsime kažkokį aiškumą, tai iš karto pranešime. Indeksavimas ir visi kiti dalykai, – Eltai teigė V. Benkunskas. – Turime interesą kuo greičiau klausimą pabaigti, bet ar spėsime iki 24 d. šiai dienai dar neaišku.“

ELTA primena, kad Vilniaus daugiafunkcio komplekso Šeškinėje projektui šiemet gegužės pabaigoje buvo išduotas statybos leidimas. Nacionalinio stadiono statybos darbai – kartu su visu daugiafunkciniu kompleksu – turėtų būti baigti 2025 m.

Svarstoma, kad klausimas dėl Nacionalinio stadiono kainų indeksavimo jau galimas artimiausiame Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje. Vilniaus miesto savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas Eltai patvirtino, kad posėdis vyks sausio 24 d., tačiau jo darbotvarkė dar nėra aiški.

Šiuo metu vykstant deryboms dėl kainų indeksavimo, Nacionalinio stadiono statybų apimtys sumažintos iki minimumo – Nacionalinio stadiono parko projektą įgyvendinančios bendrovės „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ vadovė Agnė Grendelė aiškina, kad bendrovė yra pateikusi savo argumentus šiuo klausimu ir laukia Vilniaus miesto savivaldybės bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimų.

A. Grendelė tvirtino, kad jau yra užbaigta 60 proc. polinių pamatų įrengimo darbų. Taip pat, pasak jos, pradėti lauko inžinerinių tinklų įrengimo bei kiti darbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.