Lietuvos radijo ir televizijos centras: „Darnu Group“ NT objektus grąžino netinkamai

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras („Telecentras“) praneša kad kreipėsi į Registrų centrą prašydamas panaikinti sprendimą dėl nekilnojamojo turto objektų, esančių Tujų g. 2, Vilniuje, vienašališko perregistravimo bendrovės vardu.

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras („Telecentras“) praneša kad kreipėsi į Registrų centrą prašydamas panaikinti sprendimą dėl nekilnojamojo turto objektų, esančių Tujų g. 2, Vilniuje, vienašališko perregistravimo bendrovės vardu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
AB Lietuvos radijo ir televizijos centras („Telecentras“) praneša kad kreipėsi į Registrų centrą prašydamas panaikinti sprendimą dėl nekilnojamojo turto objektų, esančių Tujų g. 2, Vilniuje, vienašališko perregistravimo bendrovės vardu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2024, 2:03 PM, atnaujinta Jan 22, 2024, 4:39 PM

„Telecentro“ nuomone, reikiamos objektų perdavimo procedūros nebuvo įvykdytos, o patys objektai, įsigijus juos „Darnu Group“, dėl ilgametės nepriežiūros yra suniokoti, dalies jų būklė – avarinė.

ELTA primena, kad Lietuvos apeliacinis teismas pernai lapkritį patenkino „Darnu Group“ ieškinį ir nusprendė, kad „Telecentro“ sandoris dėl sklypo Vilniuje, Viršuliškėse turi būti nutrauktas. „Telecentrui“ nurodyta grąžinti „Darnu Group“ už sklypą sumokėtus 5,93 mln. eurų bei 6 proc. metines palūkanas už priteistą sumą už laikotarpį nuo bylos iškėlimo iki teismo sprendimo visiško įvykdymo.

„Telecentras“ pranešime žiniasklaidai nurodo, kad įpareigojimus įvykdė pilna apimtimi, tačiau nesutinka automatiškai perimti statinių, kurių būklė per daugiau negu 8 metų laikotarpį tapo itin prasta.

„2023 m. lapkričio 10 d., dalyvaujant abiejų šalių atstovams ir antstolei, buvo atlikta statinių apžiūra, surašytas faktinės statinių būklės protokolas. Apžiūros metu buvo konstatuota, kad statinių būklė yra itin prasta, o dalies jų – galimai avarinė. Nors pati „Darnu Group“ apžiūros metu paminėjo, kad per visus 8 metus jie neturėjo tikslo pastatų prižiūrėti, tačiau po apžiūros pateikė parengtą nekilnojamųjų daiktų perdavimo ir priėmimo (grąžinimo) akto projektą, kuriame įrašė punktą, jog NT objektai grąžinami pardavėjui tokios būklės, kokios jie buvo įgyti pagal sutartį, „atsižvelgiant į normalų jų nusidėvėjimą“. Tai visiškai neatitinka tikrovės ir kategoriškai nepriimtina „Telecentrui“.

„Telecentras“ sutinka, kad teismo sprendimas – gražinti NT objektus – turi būti vykdomas, tačiau ne tokiu būdu, kokį pasirinko „Darnu Group“: vienašališkai perrašant Registrų centre NT objektus „Telecentro“ vardu“, – rašoma pranešime.

„Darnu Group“ 2015 metų rugsėjo mėnesį po „Telecentro“ surengto aukciono už 6,18 mln. eurų įsigijo NT objektus valstybei priklausančiame 7,26 ha ploto sklype sostinėje, Tujų gatvėje. Pasirašant sutartį „Telecentras“ pateikė patvirtinimus ir garantijas, kad „Darnu Group“, įsigijusi sklype esančius statinius, įgis ir teisę nuomotis sklypo dalį. Be to, abi įmonės susitarė, kad Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT) atsisakius pakeisti šio valstybinio sklypo nuomininką, „Darnu Group“ turi teisę nutraukti sutartį.

NŽT priėmus sprendimą nepakeisti sklypo nuomininko, „Darnu Group“ nusprendė minėta teise pasinaudoti ir nutraukti pirkimo sutartį, su kuo nesutiko „Telecentras“, todėl buvo pradėtas teisinis procesas, trukęs 8 metus.

Minėtame sklype „Darnu Group“ planavo plėtoti gyvenamųjų namų kvartalą.

„Darnu Group“ komentaras:

„Nuo tada, kai perėmėme pastatus, jų būklė išliko nepakitusi. Apmaudu, jog procesai net ir pasibaigus teisminiam bylinėjimuisi nevyksta sklandžiai ir tai kainuoja visiems mums – tik norime priminti, kad ši istorija iki šiol mokesčių mokėtojams kainavo beveik 2 mln. eurų. Todėl vertiname tai kaip eilinį pagalių kaišiojimą į ratus maskuojant savo aplaidžius veiksmus.

„Telecentras“ nesutiko pasirašyti turto perdavimo–priėmimo akto, taip neleisdamas mums įvykdyti teismo sprendime nurodyto įpareigojimo. Todėl mums teko kreiptis į Registrų centrą su prašymu perregistruoti turto nuosavybes teisę „Telecentro“ vardu. Mūsų prašymą Registrų centras, remdamasis Lietuvos Apeliacinio teismo sprendimu, patenkino ir turto nuosavybę perregistravo – šiuo metu nuosavybės teisė priklauso „Telecentrui“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.