Už savavališką daržinės rekonstravimą – tūkstantinė bauda

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija), atlikusi patikrinimus gauto skundo pagrindu, nustatė grubių statybos pažeidimų, už kuriuos Lygumų ŽŪB gresia tūkstantinė bauda.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija), atlikusi patikrinimus gauto skundo pagrindu, nustatė grubių statybos pažeidimų, už kuriuos Lygumų ŽŪB gresia tūkstantinė bauda.<br>VTPSI nuotr.
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija), atlikusi patikrinimus gauto skundo pagrindu, nustatė grubių statybos pažeidimų, už kuriuos Lygumų ŽŪB gresia tūkstantinė bauda.<br>VTPSI nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija

Feb 2, 2024, 2:24 PM, atnaujinta Feb 2, 2024, 2:25 PM

Gautame skunde nurodyta, kad Lygumų ŽŪB Pakruojo rajone galimai neteisėtai pastatė ir rekonstravo bendrovei priklausančius pastatus. Statybos inspekcijos pareigūnams patikrinus faktinius duomenis, nustatyta, kad bendrovė keletą metų ūkio būdu vykdė dviejų ypatingos kategorijos pastatų – tvarto ir daržinės – statybos darbus: tvartas buvo statomas, o daržinė, didinant jos išorės matmenis, rekonstruojama.

Remiantis statybos laikotarpiu ir patikrinimo metu galiojusio Statybos įstatymo nuostatomis, bendrovė, neturėdama privalomo statybą leidžiančio dokumento (SLD) ir parengto, nustatyta tvarka patvirtinto, statinio projekto, statybos darbus vykdė savavališkai.

Statytojai surašyti savavališkos statybos aktai bei privalomieji nurodymai nevykdyti jokių statybos darbų ir pašalinti savavališkos statybos padarinius.

Už daržinės rekonstravimą bendrovei bus taikoma administracinė atsakomybė. Remiantis Statybos įstatymo 56 straipsnio 7 dalimi, statytojams už ypatingojo statinio savavališką rekonstravimą skiriama bauda nuo 7 000 iki 17 000 eurų.

Primintina, kad prieš pradedant bet kokius statybos darbus, pirmiausia būtina pasirūpinti visais reikalingais dokumentais ir tik gavus SLD (kai jis privalomas) ar parengus projektą pradėti statybos darbus. Neturint galiojančio SLD arba jį turint, bet pažeidžiant esminius statinio projekto sprendinius, už savavališką statybą gresia atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.