Lazdijų rajono ugdymo įstaigų infrastruktūrai – daugiau kaip 3 mln. eurų

Lazdijų rajono taryba pritarė daugiau kaip 3 mln. eurų investicijoms į rajono ugdymo įstaigų infrastruktūrą.

Lazdijų rajono taryba pritarė daugiau kaip 3 mln. eurų investicijoms į rajono ugdymo įstaigų infrastruktūrą.<br>Lazdijų rajono savivaldybės nuotr.
Lazdijų rajono taryba pritarė daugiau kaip 3 mln. eurų investicijoms į rajono ugdymo įstaigų infrastruktūrą.<br>Lazdijų rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2024, 12:21 PM, atnaujinta Feb 20, 2024, 12:22 PM

Kaip praneša rajono savivaldybė, beveik du milijonai eurų atkeliaus į Lazdijų mokyklas-darželius „Kregždutė“, „Vyturėlis“, ir Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnaziją. Minėtose įstaigose bus įkurtos visos dienos mokyklos.

Planuojama atlikti patalpų remontą, sutvarkant vidaus ir lauko erdves, įsigyti baldus bei įrangą, reikalingus visos dienos mokyklos kūrimui ir veiklai organizuoti.

Dar viena, daugiau nei 1 mln. eurų, investicija į rajono švietimo įstaigas tarybos posėdyje numatyta pritariant projektui „Ikimokyklinio ugdymo grupių plėtra Lazdijų rajono savivaldybėje“. Jo lėšomis Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos Ikimokyklinio ugdymo skyriuje bus įkurtos 2 papildomos ikimokyklinio ugdymo grupės, sukurtos 36 naujos vietos.

Grupės įsikurs prie esamo pastato pastačius priestatą ar modulinį statinį. Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus grupės persikels į gimnazijos pastato I aukštą.

Čia taip pat bus įkurta nauja, 12 vietų grupė. Lazdijų mokykloje-darželyje „Vyturėlis“, prie esamų pastatų pastačius priestatą bus įkurtos net 3 papildomos ikimokyklinio ugdymo grupės – sukurtos 46 naujos vietos ikimokyklinukams.

Abiem projektams įgyvendinti savivaldybės taryba patvirtino dalinį finansavimą iš rajono biudžeto – ne mažiau kaip 15 proc. tinkamų finansuoti išlaidų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.