Kaime Panevėžio rajone iškils pastatas už 2 mln. eurų: pradžiugino vietinius pranešę jo paskirtį

Panevėžio rajono savivaldybė planuoja, kad 20 tūkst. kv. m sklype priemiestinėje Molainių gyvenvietėje atsiras naujas modernus pastatas, kuriame bus įrengtas vaikų lopšelis-darželis, veiklą galės toliau vykdyti dvi Molainių bendruomenės ir biblioteka. Būsimo projekto vertė – apie du milijonus eurų.

Panevėžio rajono savivaldybė planuoja, kad 20 tūkst. kv. m sklype priemiestinėje Molainių gyvenvietėje atsiras naujas modernus pastatas.<br>Živilės Večiorkutės nuotr.
Panevėžio rajono savivaldybė planuoja, kad 20 tūkst. kv. m sklype priemiestinėje Molainių gyvenvietėje atsiras naujas modernus pastatas.<br>Živilės Večiorkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Mikučionytė

Mar 12, 2024, 12:26 PM

Susitiko su bendruomenių atstovais

Panevėžio rajono savivaldybės meras Antanas Pocius susitiko su Molainių gyventojų bendruomenių atstovais Erlandu Janėnu ir Povilu Miliuku. Molainiškiai panoro plačiau susipažinti su Molainių kaime, Alyvų gatvėje, esančiame mokslo paskirties pastate planuojamais darbais.

Šiuo metu šiame buvusios mokyklos pastate įsikūrusi biblioteka ir Molainių kaimo bendruomenė bei gyventojų bendruomenės centras „Molainiai“. Pastatas yra prastos būklės, todėl augančios, perspektyvios Molainių gyvenvietės patrauklumui didinti bei gyventojų poreikiams tenkinti jį planuojama iš pagrindų rekonstruoti.

Vyksta projektavimo darbai

Meras A. Pocius paaiškino, kad Panevėžio rajono savivaldybės užsakymu šiuo metu UAB „Projektų ekspertai“ rengia projektinius pasiūlymus.

„Vyksta projektavimo darbai. Apie šį projekto įgyvendinimo etapą informuotos abi Molainių kaimo bendruomenės. Beveik 20 tūkst. kv. m sklype atsiras naujas modernus pastatas, kuriame bus įrengtas vaikų lopšelis-darželis. Jame veiks trys grupės, kurias lankys iki 55 vaikų. Molainių gyvenvietė plečiasi. Vis daugiau statoma gyvenamųjų namų ir tikrai reikia vaikų lopšelio-darželio.

Kadangi pastatas yra labai prastos būklės, nutarta jį iš esmės perstatyti, kad ateityje tarnautų daugelį metų. Moderniai įrengtame darželio pastate bus įrengtos atskiros patalpos su erdvia stikline terasa, skirtos ir bibliotekai, ir bendruomenių veiklai“, – aiškino meras ir teigė, kad dėl statybų nenukentės šalia pastato esantis sodas, parkelis bei Molainių istorinės atminties paminklinis akmuo.

Sudėtinėmis lėšomis

Pasak rajono mero, buvusio Molainių mokyklos pastato rekonstrukcijos vertė – apie du milijonus eurų.

„Tačiau jo kaina gali keistis, nes planuojame projektą pradėti įgyvendinti 2025 metais. Jis bus įgyvendinamas Europos Sąjungos ir Savivaldybės biudžeto lėšomis. Projektinių pasiūlymų viešinimo procedūros bus vykdomos nustatyta tvarka. Panevėžio rajone tai bus naujas darželis, nes buvęs mokyklos pastatas bus iš pagrindų restauruojamas“, – pasidžiaugė jis.

Bendruomenė pritaria projektui

Molainių kaimo gyventojų bendruomenės centro „Molainiai“ pirmininkė Ingrida Bubinienė teigė, kad bendruomenė neprieštarauja, kad pastatas, kuriame jie glaudžiasi, būtų prikeltas naujam gyvenimui.

„Bendruomenė pritaria, kad pastatas būtų rekonstruotas. Labai norime ir apie tai galvojame. Tikimės, kad rekonstravus pastatą, jame turėsime patalpas bendruomenei, nes dabar glaudžiamės nedidelėje vėjų perpučiamoje patalpoje. Todėl labai laukiame pastato rekonstrukcijos pradžios. Mūsų bendruomenė nemaža, o be to, organizacija didės – Molainių gyvenvietė plečiasi ir gyventojų daugėja. Todėl pastate bus įrengtas vaikų lopšelis-darželis“, – aiškino bendruomenės centro vadovė, kuri tikisi, kad pavyks projektą įgyvendinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.