Griovėjai dairosi į apleistą sporto salę: jau ir sugalvojo, ką įrengs vietoje jos

Kauno taryba dar prieš metus nusprendė nugriauti seną nenaudojamą sporto salę Pašilės gatvėje, tačiau tik dabar pavyko surikiuoti visas pajėgas. Jos vietoje planuojama įrengti aikštelę automobiliams ir kelias viešas aikšteles krepšinio mėgėjams.

Pašilės gatvėje nugriovus seną pastatą ir įrengus automobilių stovėjimo aikštelę lengviau atsikvėptų vietos gyventojai.<br>R.Vilkelio nuotr.
Pašilės gatvėje nugriovus seną pastatą ir įrengus automobilių stovėjimo aikštelę lengviau atsikvėptų vietos gyventojai.<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 5:11 PM, atnaujinta Mar 18, 2024, 5:12 PM

Beveik 1900 kvadratinių metrų ploto pastatas stovi greta krepšinio mokyklos „Žalgiris“, o jo likutinė vertė, neatsižvelgiant į buhalterinėje apskaitoje pripažintą nuvertėjimą, – 461,4 tūkst. eurų.

Nepaisant šios aplinkybės pastatu naudotis negalima, o remontuoti – neverta.

Kauno savivaldybės užsakymu bendrovė „Pastatų konstrukcijos“ atliko statinio konstrukcijų tyrimą ir pateikė statinio statybinių tyrimų ataskaitą. Tyrimų išvadose nurodoma, kad sporto paskirties pastatas netenkina Statybos techninių reglamentų (STR) reikalavimų.

Įvertinus statinio konstrukcijų tyrimą ataskaitos išvadose rekomenduota pastatą griauti. Nutarus jį palikti siūlyta nustatyta tvarka parengti jo kapitalinio remonto ar rekonstrukcijos projektą, užtikrinant esminius statinio reikalavimus numatytai pastato funkcijai ir naudojimo paskirčiai.

Vis dėlto tarybos nariai nusprendė, kad remontuoti ar rekonstruoti pastatą ekonominiu požiūriu netikslinga, o esamos būklės jis negali būti naudojamas.

Sporto skyriaus specialistai nurodė, kad šiuo metu šalia krepšinio mokyklos Pašilės gatvėje yra iškilusi labai didelė automobilių parkavimo problema, nes netelpa nei vaikų komandų autobusai, nei jaunųjų sportininkų tėvų automobiliai.

Viešoje krepšinio mokyklos aikštelėje automobilius stato ir vietos gyventojai, o vykstant rungtynėms visos aplinkinės gatvelės būna užkimštos automobiliais, todėl tai apsunkina eismą ir sudaro jam nesaugias sąlygas.

Sporto skyriaus specialistų nuomone, pastatą tikslinga griauti ir dalyje sklypo įrengti parkavimą (su užkarda, nustatant ribotą stovėjimo laiką), o kitoje dalyje – viešas 3x3 krepšinio aikšteles, kuriomis galėtų naudotis aplinkiniai gyventojai, taip pat krepšinio mokyklą lankantys vaikai.

Kauno savivaldybės Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Artūras Andriuška pranešė, kad griauti pastatą jau pasiruošta ir darbai prasidės artimiausiomis savaitėmis.

Juos atliks bendrovės „Kauno švara“ darbuotojai. Skaičiuojama, kad per porą mėnesių pastatas bus sulygintas su žeme, atliekos išvežtos ir liks švari aikštelė būsimiems darbams.

A.Andriuška pranešė, kad paslauga kainuos apie 14 tūkst. eurų, tačiau tiksli suma paaiškės suskaičiavus darbo sąnaudas bei laiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.