Griežtins paramos sąlygas pirmam būstui įsigyti: šiose vietose įsikurti nebebus galima

Socialinės apsaugos ir darbo viceministro Martyno Šiurkaus teigimu, Vyriausybė siūlo griežčiau vertinti skiriamą paramą už pirmąjį būstą žiedinėse savivaldybėse. Pasak jo, būtų finansuojami įsigijimai tik tokių savivaldybių pakraštyje.

Vyriausybė siūlo griežčiau vertinti skiriamą paramą už pirmąjį būstą žiedinėse savivaldybėse.<br>lrytas.lt montažas („Canva“)
Vyriausybė siūlo griežčiau vertinti skiriamą paramą už pirmąjį būstą žiedinėse savivaldybėse.<br>lrytas.lt montažas („Canva“)
Daugiau nuotraukų (1)

Ūla Klimaševska

Apr 10, 2024, 10:39 AM

Pasak viceministro, šia parama iš pat pradžių siekta pritraukti jaunus žmones į regionus ir taip mažinti socialinę bei ekonominę atskirtį. Tačiau, M. Šiurkaus teigimu, ji pirmiausia pasiekdavo ne nutolusių vietovių gyventojus, bet didžiuosius miestus ir savivaldybes aplink juos.

„Pagrindinis tikslas yra taiklinti paramą (...) Siūlome pakeitimus, kurie prisidėtų prie to, kad parama pasiektų tuos gyventojus, kuriems ir buvo numatyta įstatyme“, – „LRT Radijui“ trečiadienį aiškino viceministras.

Jo teigimu, šis pakeitimas buvo siūlomas atsižvelgus į pačių žiedinių savivaldybių siūlymus. Priėmus įstatymo keitimus, perkamo būsto vertė būtų ribojama iki 120 tūkst. eurų, o maksimali paramos suma siektų 87 tūkst. eurų.

Pasak M. Šiurkaus, parama būtų skiriama nebe „eilės principu“, o įvertinus gaunamas gyventojų pajamas.

Vyriausybė šiuos siūlymus teiks Seimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.