Dizainerės savo namų puošybai pinigų nešvaisto, dekoracijas kuria pačios

Drabužių dizainerė Jurgita Januškevičiūtė namus puošia ne tik prieš Kalėdas. „Kai namuose jauku – mintys šviesesnės, grožis man tiesiog sparnus užaugina“, - sako Jurgita. O kai už lango šalta ir greitai temsta, kai artėja Kūčių vakarienė, tuomet ypač norisi sušildyti namus.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Dec 19, 2013, 8:04 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:18 PM

Pirmiausia Jurgita kviečia susitvarkyti namus, nusivalyti dulkes, išsiplauti grindis. „Vanduo apskritai kuria stebuklus. Jei kankina bloga nuotaika, graužia liūdnos mintys, nueikite į dušą, nusiprauskite ir pamatysite, kaip greitai pagerės savijauta“, - ragina ji.

Tvarkimasis turi ir simbolinę reikšmę - sakoma, labai negerai, kai energija užsistovi, būtina sujudinti visas kerteles ir namuose, ir galvoje.

O kai namuose kvepia švara, galima ir pasipuošti.

Kokios spalvos, formos ar kilmės dekoracijos šiandien laikomos madingomis? „Čia nėra jokių madų, svarbiausia, kad papuošti namai džiugintų jų šeimininkus“, - įsitikinusi Jurgita. - Tačiau, pasak jos, būtina dekoracija – žvakutė ant stalo ir gėlės.

Gėlių namuose turi būti visada – šiandien juk kone visuose prekybos centruose galima jų nusipirkti. Geriau kartais atsisakyti kiaušinių ar mėsos gabalo, bet įsigyti gėlių.

Jurgitos namuose visada rasi bent vieną gėlės žiedą, paprastai ji renkasi sezonines.

„Vienas hiacintas dabar kainuoja du su puse lito, galima nusipirkti tris, susodinti į didesnį vazoną ar šiaip kokį puodą, aplink pridėti kankorėžių, samanų – ir štai jums puiki švenčių dekoracija vos už šešis litus“, - paskaičiavo Jurgita.

Tad pasiteisinimų, kad visas daug kainuoja, ji nepriima. Galima prikarpyti popierinių snaigių, iš miško parsinešti samanų, apkerpėjusių šakų, kankorėžių ir sukurti įdomių kompozicijų.

J.Januškevičiūtė įsitikinusi, kad jei žmonės žinotų, kaip stipriai aplinka veikia emocijas, nuotaikas, tikrai daugiau dėmesio jai skirtų. Maitinti reikia ne tik kūną, bet ir sielą.

Architektė Rūta Jankūnienė prieš kiekvienas Kalėdas irgi suka galvą, kaip reikės papuošti  šventinės vakarienės stalą.

Jau trečius metus savo šeimos narius ji nustebina pagamindama jiems po suvenyrą , kuris pirmiausia papuošia stalą, o po švenčių lieka suvenyras prisiminimui.  „Vos užkloju stalą staltiese, mano širdyje  prasideda šventė, puošyba teikia didžiulį džiaugsmą“, - sakė architektė, kuriai   valgio gaminimas yra  mažiau malonus.

Beveik visas šventines dekoracijas bei suvenyrus ji pasigamina pati, kartais padeda vaikai – devynmetė Elena ir septyniolikmetis Povilas. Parduotuvėse šventinės atributikos ši šeima  beveik neperka.  Dekoracijomis virstančių gėrybių  prisirenka šalia namų esančiame miške. Šiemet savo svečius Rūta pradžiugins elniukais, kuriuos per du vakarus pasigamino iš plonų šakučių. Architektė ir interjero dizainerė Audronė Semaškienė taip pat labai mėgsta ir moka puošti namus.  Ir jos dekoracijos -  pačios sukurtos arba patobulintos pirktinės. O eglę didžiausioms metų šventėms A.Semaškienė renkasi pačią paprasčiausią, jokių sidabrinių ar belgiškų. Tokią puošdavo būdama maža mergaitė, tokią savo namuose jau puošia ir jos 27 dukra Rūta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.