Šviesos ir erdvės namams suteiks triukai su veidrodžiais

Jei būstas atrodo pernelyg mažas ir tamsus, yra paprastas būdas namus padaryti erdvesnius, šviesesnius ir gražesnius. Žaiskite su veidrodžiais! Tereikia apgalvoti, kur juos pakabinti ar pastatyti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2014, 3:57 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:21 PM

Įleiskite šviesos

Jei kambaryje trūksta šviesos, kampe prie lango pastatykite didelį veidrodį. Jį reikėtų statyti prie tos sienos, nuo kurios veidrodis atspindės daugiausia šviesos. Taip į patalpą įleisite tiek daug šviesos, kiek tik įmanoma. Be to, kad pašviesės, kambarys vizualiai atrodys didesnis.

Parodykite visą kambarį

Didelį veidrodį pastatykite į nišą prie kamino iškyšos. Grožėdamiesi židinyje spragsinčia liepsna ne tik matysite visą kambarį. Kartu tai neleis kaminui vizualiai įsikišti į kambarį.

Išgaukite daugiau erdvės

Mažame miegamajame keblu rasti vietos dvigulei lovai ir dar dviem naktiniams staleliams prie jos. Vietoj vieno jų pastatykite veidrodį ir pakreipkite jį taip, kad veidrodyje atsispindėtų langas. Taip vizualiai praplėsite erdvę ir į kambarį įleisite šviesos.

Padidinkite prieškambarį

Didžiuliai veidrodžiai mažose, tamsiose erdvėse akimirksniu praplečia erdvę. Svarbu prieškambariuose, koridoriuose, laiptų aikštelėse pakabinti kiek įmanoma didesnius veidrodžius ar veidrodžių kompozicijas. Jei erdvė labai maža, pasirūpinkite, kad ir veidrodžių rėmai būtų siauri.

Veidrodis ant židinio

Veidrodis virš židinio atbrailos bus atsvara židinio angos tamsumui. Reikėtų pasirinkti kiek įmanoma aukštesnį, tačiau už židinį siauresnį veidrodį. Aukštas veidrodis kurs aukšto kambario įspūdį.

Ypatinga dekoracija

Veidrodis nebūtinai turi būti tik plokščias paviršius, į kurį užmesite akį praeidami pro šalį, kad pasitvarkytumėte plaukus. Jis taip pat gali būti žaisminga būsto puošybos detalė, o kartu ir šviesos šaltinis. Tik reikia jais apgalvotai papuošti kambarį.

Žaiskite kambario proporcijomis

Į dėžutę panašiame kambaryje veidrodį reikėtų pastatyti taip, kad jis atspindėtų šviesią sieną. Tai sukurs didesnės erdvės pojūtį, o drauge patalpa neatrodys tokia kvadratinė.

Kur tik įmanoma – veidrodžiai

Veidrodžių miegamajame, ypač jei jis nedidukas ir apkrautas baldais, niekada nebūna per daug. Paprastas būdas sukurti didesnės erdvės efektą – ir veidrodžiais puošta spinta.

Išryškinkite detales

Jei kambarį dabina sietynas, įspūdingas paveikslas ar skulptūra, prieš juos pasikabinkite veidrodį. Tai leis išryškinti puošniausius kambario elementus. Be to, jei veidrodyje atsispindės sietynas, užžiebtas jis kambaryje paskleis dvigubai daugiau šviesos.

Padvigubinkite vonios kambarį

Jūsų vonios kambarys mažesnis nei norėtųsi? Ant sienos pakabinkite kad ir paprasčiausią veidrodį. Dar geriau, jei tik tai jums priimtina, veidrodžiais puošti visą sieną.

Neperkraukite būsto

Puošdami kambarius nepersistenkite pasirinkdami spalvas ir medžiagas. Priešingu atveju būstas gali atrodyti mažesnis, nei iš tiesų yra. Šiam įspūdžiui sumenkinti pasitelkite veidrodį, o jo rėmai tegul dera prie bendro kambario stiliaus.

Išbandykite viešbučių stilių

Klasikinis viešbučių triukas – vieną prieš kitą pakabinti didelius veidrodžius. Jų atspindžiai mažą patalpą ar net patalpą be langų padarys didesnę, šviesesnę ir svetingesnę.

Paįvairinkite tuščią sieną

Jei kambario siena neutralios spalvos, pažaiskite veidrodžiais. Pakabinkite įvairesnių formų veidrodžių, sudėliokite iš jų ornamentą. Jie atspindės natūralią ir dirbtinę šviesą, o kambaryje nebus tamsių užkaborių.

Parengta pagal channel4.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.