Sėskite prie stalo ir gaminkite elektrą

Prie darbo stalo galima ne tik sėdėti ir dirbti. Šis baldas gali tapti ir treniruokliu, ir netgi elektros gamybos šaltiniu. Vyrų duetas „Pedal Power“ sukonstravo stalą, prie kurio pritvirtinti pedalai, o juos minant galima gaminti elektrą. Šiuo įrenginiu įmanoma pagaminti tiek elektros energijos, kad jos pakaktų dirbti kompiuteriu, telefonui įkrauti ir panašios galios prietaisų darbui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-18 09:34, atnaujinta 2018-02-17 09:36

Stalas stabilus, todėl minant pedalus daiktai liks ten, kur buvę, o jūs galėsite dirbti išsijuosę.

Aplinkinių susidomėjimas daugiafunkcinio stalo idėja triskart viršijo jo sumanytojų lūkesčius. Todėl galvodami, kad elektrą gaminantis stalas vieną dieną bus pardavinėjamas visiems norintiems, vyrai ėmėsi jį tobulinti. Pirmasis darbas – sumažinti įrenginio skleidžiamą garsą, nes dabar pedalų girgždėjimas gali trikdyti greta sėdinčius kolegas.

Sukonstruoti tokį įrenginį vyrus iš dalies pastūmėjo ekologinės idėjos, naftos krizė. Jie sako, kad kai pradedi pats gaminti elektrą, atsiranda supratimas, kiek energijos suvartojame ir kaip sunku ją pagaminti. Susiformuoja kitoks požiūris į tokius kasdienius veiksmus, kaip šviesos įžiebimas ar kištuko į lizdą įbedimas.

Na ir, žinoma, nevalia pamiršti dar vieno šio įrenginio privalumo – jis privers judėti. Juk norint įkrauti telefoną reikės šiek tiek pastangų.

Parengta pagal businessinsider.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.