Kad vonios ir tualeto tvarkymui netektų aukoti savaitgalių

Vonios kambaryje ir tualete paprastai prasideda ir baigiasi mūsų diena. Tai bene pačios lankomiausios namų vietos. Ir, be jokios abejonės, „vizitinė namų kortelė“ - daug ką pasakanti apie namų šeimininkę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-12 17:26, atnaujinta 2018-02-15 11:58

Taigi kiekviena jų stengiasi čia kuo dažniau tvarkytis ir taip palaikyti nepriekaištingą švarą. Sutikite, kad prižiūrėti bei valyti vonios kambarį, tualetą ir niekam nematomus, tačiau gana dažnai apie save nemaloniais kvapais primenančius kanalizacijos vamzdžius yra sudėtinga. Juk tam prireikia net keleto skirtingų preparatų: vieni skirti dušo kabinai ar voniai, kiti – kovai su pelėsiu, trečiais šveičiame tualetą, o su dar kitais kovojame su nuotekų vamzdžiuose besikaupiančiais nešvarumais.

Panaudojus visą tą valiklių „sunkiąją artileriją“, iš sutvarkyto vonios kambario ir tualeto išeinama tarsi iš kokios chemijos gamyklos – susimaišę kvapai riečia bei erzina nosį, ašaroja akys, atrodo, kad chemikalai prasiskverbė net pro rankas saugančias gumines pirštines. Taip yra dėl to, kad šioms patalpoms skirtuose valikliuose cheminių medžiagų koncentracija yra didesnė nei įprastuose.

Tiesiog idealus pagalbininkas

Kad šių namų vietų tvarkymas nebūtų panašus į amžiną Sizifo darbą – kiek jį bedarytum, rezultatas vis tiek būna trumpalaikis, siūlome išbandyti šiuolaikiškus pagalbininkus – valymo priemones su probiotikais.

Darbas su jomis nereikalauja žygdarbių. Maloniai nustebsite, kai išvalyti paviršiai kitą dieną taps dar švaresni ir tokie išliks gerokai ilgiau nei po valymo su tradicinėmis cheminėmis priemonėmis. Taip yra todėl, jog valikliai su probiotikais sukuria ilgalaikį efektą.

Kaip veikia probiotikai? Šios žmogaus sveikatai ir jo aplinkai naudingos gerosios bakterijos naujosios kartos valiklių flakonuose šiuolaikiškų technologijų dėka yra tarsi užmigdomos ir tik patekusios į vandenį prabunda bei pradeda veikti. Atgijusios ir nepaprastai gyvybiškos bakterijos valomame paviršiuje ima aktyviai daugintis „suvalgydamos“ visos nešvarumus ir išstumdamos blogąsias bakterijas bei pavojingus mikrobus. Jie paprasčiausiai negali atsilaikyti prieš probiotikų jėgą. Šį savo darbą gerosios bakterijos tęsia net keletą dienų – jų kolonijos sukuria apsauginę mikrobiologinę plėvėlę, kurioje nepaliekama nė mažiausio plyšelio „priešams“. Taip dingsta nemalonūs kvapai, akivaizdžiai pagerėja patalpų mikroklimatas.

Dirbant su probiotinėmis valymo priemonėmis svarrbiausia yra ne fizinė jėga ( trinti, šveisti ar plauti) ir ne produkto kiekis (kuo daugiau – tuo geriau), o nuolatinis naudojimas.

Pirmą kartą į pagalbą pasikvietus probiotikus, visus valomus paviršius reikėtų sudrėkinti paruoštu vandens ir probiotinio valiklio tirpalu ir palikti keliolikai minučių suveikti. Po to su tame pačiame tirpale sudrėkinta ir išspausta šluoste reikėtų viską kruopščiai nuvalyti. Sekantį kartą valyti bus žymiai lengviau

Taigi, pradėkime.

Vonios kambarys

Vonios kambarys – tai vieta, kur švariname ne tik kūną, bet ir sielą. Tad jis visada turi būti švarus, ypač jei juo naudojasi didelė šeima.

Juk čia visada šilta ir drėgna -- puikiausios sąlygos rasti prieglobstį visiems nepageidaujamiems mikroorganizmams. O jie gali veistis ir slėptis visur: ant grindų, kriauklėje, ant vandens maišytuvo, ant vonios užuolaidos, vonios kabinoje, netgi tualetiniame popieriuje ar dušo laikiklyje.

Jų plika akimi neišvysite ir šluoste nepagrūmosite. Nebent tik vieną iš jų – pelėsinį grybelį galite pajusti bei pamatyti čia esant. Jį išduos patamsėjusios „siūlės“ tarp sienos ar grindų plytelių ir negeras kvapas. Jis, deja, neišnyksta net panaudojus brangius oro gaiviklius.

Probiotinių valymo priemonių „apetitą“ pajunta ne tik vonios kambario nešvarumai, kuriuos probiotikai „suvalgo“, bet, kaip rodo užsienio mokslininkų atlikti tyrimai, ir pelėsinis grybelis. Jei tik pastaroji bėda nėra itin stipriai išplitusi ar įsisenėjusi. Tiesa, pelėsis – itin stiprus ir gyvybingas priešas, tad net ir skaitlingos gerosios bakterijos gali kiek užtrukti jį benaikindamos.

Tualetas

Šios vietos, į kurią, kaip sakoma ir karaliai pėsti vaikšto valymą visada norisi pabaigti kaip galima greičiau. Atliekant šį darbą vienodai yra svarbi tiek švaros, tiek kvapo kontrolė. Valiklių su probiotikais pliusas yra tai, kad skirtingai nuo daugelio kitų priemonių su blogu kvapu jos kovoja ne užmaskuodamos ar pridengdamos jį, o pašalindamos to kvapo priežastį – jį skleidžiančią organiką ar mikrobus. Čia, kaip ir vonios kambaryje, probiotikų gebėjimas sparčiai daugintis ir užimti „gyvybinę erdvę“ padeda švarą išsaugoti ilgiau, ypač tose vietose, kur bakterijų ir nešvarumų nenuplauna vanduo.

Ypatingai kruopščiai reikėtų prižiūrėti tualeto unitazą, jei namuose yra vaikų. Juk jie gana dažnai savo rankutėmis mėgsta prisilaikyti prie tokių neaukštų „baldų“. Vaiko kiekvieno užėjimo į tualetą juk nesukontroliuosi. Tačiau jei unitazą dažnai nuvalysite „Probiotic“ valikliu, galėsite būti ramūs: ant jo pavojingų bakterijų nebus nė kvapo ir jį palietęs vaikas bus saugus.

Nuotekų vamzdžiai Jie – tarsi namo ar buto kraujagyslės. Ant jų sienelių besirenkantys nešvarumai grasina negeru kvapu, „kamščiu“ ir dideliais nepatogumais.

Pirmas vaistas jiems – vienas – du kamšteliai „Probiotic“ valiklio per savaitę. Jis neagresyviai bei saugiai, tačiau labai veiksmingai išvalys visus nešvarumus įvairaus tipo nuotekų vamzdžiuose ir juose karaliaus tik gerosios bakterijos. Jos panaikina ir nemalonių kvapų sukėlėjus ir, kas itin svarbu privačiuose namuose gyvenantiems žmonėms, visiškai nekenkia biologinio valymo įrenginiams. Atvirkščiai – praturtina juos naujomis, naudingomis bakterijomis ir taip sutaupo pinigų profilaktiniam jų kiekio atstatymui.

Beje, labai įdomus faktas - jei viską savo namuose valysite priemonėmis su probiotikais ir po valymo darbų nešvarų vandenį pilsite į unitazą, net ir tas, iš pažiūros niekam netinkamas ir jau panaudotas vanduo bus naudingas nuotekų vamzdžiams. Probiotikai jame dar nebus nepraradę visų savo galių ir „iš inercijos“ valys minėtus vamzdžius bei liks draugiškas aplinkai. Na, tie probiotikai tokie jau yra – jie negali nedirbti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.