Pakeista adresų suteikimo pastatams tvarka

Savivaldybės nuo šiol privalės iš anksto informuoti gyventojus apie numatomus suteikti, pakeisti ar panaikinti žemės sklypų, kuriuose leidžiama pastatų statyba, pastatų, jų kompleksų, butų, patalpų ar korpusų numerius ir apie numatomus sprendimus suteikti, pakeisti ar panaikinti gatvių pavadinimus. Nuo šiol numeriai sklypams, kuriuose numatoma statyba, bus priskiriami iš anksto.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 21, 2014, 3:40 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:38 AM

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas įsakymu patvirtino pakeitimus aprašuose, nustatančiuose pastatų numerių bei gatvių pavadinimų suteikimo ir keitimo tvarką.

„Nauju reglamentavimu siekiama pastatų numeravimą padaryti logišką ir paprastą, išvengti situacijų, kai, pavyzdžiui, nesunumeruotuose žemės sklypuose pastačius statinius, jiems tekdavo suteikti anksčiau pastatytų gretimų pastatų numerį su raide arba suteikus naujam pastatui numerį būdavo keičiami gretimiems pastatams suteikti numeriai“, – teigia Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, įsakymu patvirtinęs šiuos pakeitimus.

Gyventojai turi būti informuojami ne tik apie numatomą pastatų numerių ar gatvių pavadinimų suteikimą ar keitimą, bet ir apie jau priimtus savivaldybių sprendimus. Taip pat, siekiant gyventojus visapusiškai supažindinti su aktualia informacija, savivaldybės įpareigojamos skelbti ne tik numatomo priimti ar priimto sprendimo tekstinę dalį, bet ir grafinę dalį.

Tokia informacija turės būti paskelbta trimis būdais: viešai seniūnijos patalpose (ten, kur seniūnijos yra įsteigtos), savivaldybės interneto svetainėje ir skelbimų lentose (ten, kur jos įrengtos).

Nauju teisiniu reguliavimu siekiama užtikrinti gyventojų teisę žinoti ir dalyvauti jiems svarbių vietos reikalų sprendime, o adresų suteikimo procedūrą reglamentuoti detaliau, įvertinus praktikoje kylančias problemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.