Neteisėtų statybų savininkams - greitoji pagalba

Neteisėtų statybų savininkai nuo šiol turi prieglobstį. Tai vieno langelio principu visas nekilnojamojo turto ir statybų teisines problemas sprendžianti platforma, vienijanti šios srities specialistus visoje šalyje. Klaipėdiečių šeimos kompanija „Memelex“ įkūrė naują paslaugą, skirtą visiems, kurie turi vienokių ar kitokių problemų su savo nuosavybe ar statinių statyba, jų įteisinimu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 5:12 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:20 AM

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos duomenimis, 2013 m. atlikta 18 630 patikrinimų. 1 357 atvejais nustatyta pažeidimų, surašyta 618 savavališkos statybos aktų, išduoti 408 statybos nugriovimo aktai.

Internetinė platforma leidžia su geriausiais šalies specialistais, ekspertais, advokatais išspręsti bet kurią žmogaus ar kompanijos problemą, susijusią su statyba,nekilnojamu turtu,“ - teigė „Memelex“ direktorius Viktoras Viršilas, 40 metų dirbantis statybos valdymo bei techninės priežiūros darbą.

Statybosteise.lt platforma skirta tiek stambioms įmonėms, tiek viešoms, biudžetinėms įstaigoms, tiek ir fiziniams asmenims.

„Žmones baigti statybą verčia įsipareigojimai bankams arba jeigu jie šį turtą parduoda ir reikia iš naujo nustatyti jo vertę. Tik įregistravus turtą 100 proc. galima tiksliai nustatyti turto vertę“, - kalba projekto partneris, platformos įkūrėjas Dalius Viršilas.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija įspėja: žymiai lengviau ir pigiau tvarkyti dokumentus dar kol statybos inspekcija neužfiksavo neteisėtos statybos fakto, nei po to išlaidauti ekspertizėms, papildomiems projektams, aktams bei kitiems dokumentams tam, kad būtų pašalinti neteisėtos statybos padariniai. Be to, tuomet jau reikia susimokėti ir įteisinimo mokestį.

Apsilankius www.statybosteise.lt tereikia užpildyti užklausos formą, nurodyti savo problemą, prisegti dokumentą (jei tai būtina bendrai situacijai suvokti), išsiųsti užklausą bei laukti atsakymo per artimiausias 24 valandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.