10 priežasčių, kodėl daugelis renkasi sodo namelį, o ne namą

Norisi išlįsti iš sausakimšų daugiabučių, pasimėgauti gamta, išsikepti lauke šašlyką ar kepsnį? visi, kurie neturi nuosavo namo, prisimena – sodą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-23 13:32, atnaujinta 2022-06-23 14:42

Koks sodas be sodo namo?

Pasak Europos rinkoje jau 20 metų sėkmingai sodo nameliais prekiaujančių atstovų, užsienyje jau seniai jaučiama sodo namelių paklausa. Lietuvoje sodo nameliai - dar tik nauja mada, tačiau šylant orams jų paieška tik didėja bei sparčiai populiarėja. Kodėl?

Namelius renkasi dėl puošmenos

Anksčiau sodo nameliai buvo paprasti, neišsiskiriantys savo dizainu, dažnai net neišvaizdūs, kuriuose buvo galima tik pasislėpti nuo lietaus.

Dabar daugelis sodininkų pirmenybę teikia grožiui, nori, jog tai būtų šiuolaikinis sodo namelis bei, žinoma, komfortiškas, kuriame būtų galima įsikurti šiltuoju sezonu ar ne tik ir gyventi.

Nors tokie sodo nameliai reikalauja nemažai priežiūros, visgi jie išsiskiria savo paprasta bei nesudėtinga komplektacija, ganėtinai nesudėtingais surinkimo darbais per trumpą laiką ir, žinoma, puikia išvaizda, kuri tampa tarsi puošmena, deranti prie sklypo aplinkos.

Nedidelė kaina

Norint turėti stogą virš galvos, tačiau trūkstant laiko bei lėšų statant namą, vienas geriausių sprendimų - sodo namelis. Būtent dėl šios priežasties sodo nameliai tampa vis populiaresni, o jų poreikis tik didėja.

Sodo namas - tai vienas universaliausių variantų bei sprendimų tiems, kurie nenori statytis didelio namo, o reikia tik jaukaus, patogaus bei nebrangaus namelio.

Sodo nameliai - ekonomiški

Dar viena svari priežastis dėl ko žmonės labiau renkasi sodo namelius nei statosi namą yra ta, kad sodo nameliai yra itin ekonomiški. Tai visais metų laikais apsaugantis nuo oro kaitos namas, kuriame yra galimybė turėti elektrą, įsikurti miegamas vietas ar turėti virtuvę.

Be to, medinis sodo namelis kur kas ilgiau išsaugos šilumą, todėl jų nebūtina kruopščiai apšildyti . Taip yra garantuojamos mažesnės išlaidos už šildymą.

Aukščiausia kokybė

Vieni tokius sodo namelius naudoja kaip vasarnamius, kiti – reikalingiems daiktams laikyti. Nepaisant to, kiekvienas gali rinktis ne tik sodo namelių dizainą, bet ir namelių gamybai reikalingą medieną.

„Gamindami sodo namelius ir kitus statinius sodui, gamyboje naudojame tik aukščiausios kokybės medieną - sibirietiską spygliuočio medieną. Laikomės aukščiausių gamybos standartų, kurie yra pritaikyti ir pripažinti Europos didmeninkų ir vartotojų“, - sako jau jau 20 metų sodo nameliais prekiaujančios bendrovės atstovas Rolanas Kutra.

Mediniai nameliai yra nedidelio svorio, todėl jie gali būti statomi ant lengvų, patvarių pamatų ar laikinų pamatų, sukonstruotų iš medinių kaladžių, grindinio plytelių ar trinkelių. Svarbiausia, jog jie nebūtų statomi tiesiai ant žemės, kadangi gavę drėgmės jie pradėtų pūti. Naudojant tinkamai, įsigyti sodo nameliai nepakeis savo spalvos maždaug 5 – 6 metus.

Nereikalinga papildoma apdaila

Taip pat sodo nameliams nėra reikalingos dar papildomos apdailos, kadangi jų natūrali medienos struktūra ir yra pagrindinė puošmena. Sodo nameliams gaminti yra naudojama natūrali medžiaga, todėl tokiuose nameliuose niekuomet nebus sauso oro.

Visgi norint įsigytą sodo namelį apsaugoti nuo drėgmės poveikio, yra patariama jį nudažyti savo pasirinkta spalva. Taip namelis ne tik atrodys išskirtinai, bet dažai kartu apsaugos ir nuo pelėsio, įvairių puvinių ar ne grybelio.

Greita

Išsirinkus patinkantį sodo namelį jo statyba užtruks vos dieną – dvi, nes rąstiniai sodo nameliai atkeliauja į sodą supakuoti „vieno kambario“ rinkinyje. Viduje gallima rasti visus rąstus, langus, duris, lentas grindims bei lentas stogui uždengti. Durys ir langai yra pilnai sukomplektuoti su spynomis ir raktais. Pridėta 3D surinkimo instrukcija, kurios pagalba patys, be didelių sunkumų, galima susirinkti savo sodo namą.

Platus pasirinkimas

Įvairus sodo namelių pasirinkimas leidžia kiekvieno skoniui išsirinkti labiausiai patikusį namą. Yra galimybė išsirinkti ne tik namelių dizainą, bet ir langų, durų, stogo stilių ar net patikusią spalvą.

Tvirti sodo nameliai

Daugelis dar klaidingai mano, jog, jeigu kalba eina apie namelį sodui, tai jis „popierinis“. Anaiptol. Sodo nameliai mūsų šalyje tampa vis populiaresni, o jų poreikis vis didėja ne tik dėl įkandamos kainos, kad yra patogūs, greitai surenkami, nesudėtingų konstrukcijų, bet, svarbiausia, dėl to, kad pasižymi tvirtumu.

Nereikalinga kondicionavimo sistema

Rąstiniuose sodo namuose nereikia įrengti kondicionavimo sistemos, kadangi namas, tarsi, “kvėpuoja” natūraliai per medines sienas. Tad tokiuose sodo nameliuose neteks patirti sausumo pojūčio, kas dažnai pasitaiko mūriniuose namuose ir butuose šildymo sezono metu. Taip pat nesijaus ir drėgmės pertekliaus lietingu laikotarpiu, kadangi mediena name puikiai palaiko drėgmę. Kuomet drėgmės padaugėja, mediena dalį jos sugeria. Sausėjant patalpai, drėgmė grąžinama atgal.

Garantijos

Sodo nameliams naudojamos aukščiausios ir sertifikuotos medžiagos, kurios yra pritaikytos ir pripažintos Europos didmeninkų bei vartotojų.

Kad ir kiek būtų priežasčių, kodėl šiomis dienomis žmonės pirmenybę teikia būtent sodo nameliams, bene maloniausia žinia, kodėl sodo namelis geriau už namą yra ta, kad šeima sodo namą gali įpirkti ir iš savų santaupų, neklimpdami į paskolas bankui, kas leidžia neatiduoti viso savo gyvenimo tik darbui, leidžia išsaugoti savo sveikatą, o kartu ir daugiau laiko praleisti su šeima bei artimaisiais.

Parengė Evelina Tamulatienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.