Kavinės savininkas Vilniaus centre tvarkosi lyg savo kieme

Pačiame Vilniaus centre iškirsti 15 medžių vien tam, kad kieme būtų

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

May 7, 2014, 3:10 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:27 AM

Kai trečiadienį atvyko savivaldybės atstovai, terasą ketinančio įrengti baro „Cash“ kaimynai į pagalbą pasikvietė žaliuosius. Medžius, kurie jau pažymėti kryžiais, jie aprišo žaliomis skaromis.

Supratę, kad medžių taip lengvai iškirsti nepavyks, valdininkai puolė gyventojams aiškinti, kad kieme nieko neketinama kirsti.

Savivaldybės Želdynų poskyrio vedėjas Gintautas Runovičius tikino, kad žymėjimas ant medžių nieko nereiškia. Nėra nei leidimo kirsti medžius, nei jų atsodinimo plano.

„Galima neabejoti, kad medžiai sužymėti baro „Cash“ šeimininko užsakymu. Jis norėtų plėsti savo valdas. Girdėjome kalbų, kad vietoj medžių žada įrengti ne tik terasą, bet ir fontaną. Tai kuo mums tikėti, jeigu valdininkai vieną dieną pareiškia, kad medžius kirs, o kitą ateina ir aiškina, jog nieko nedarys“, – piktinosi Vilniaus gatvės gyventojas Mindaugas Meškauskas.

Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Linas Balsys įsitikinęs, kad medžių kirtimo Vilniaus gatvės kieme istorija – dar be pabaigos. Jis minėjo pavyzdžius, kai remontuojant gatves jau darbų įkarštyje pasirašomi leidimai kirsti medžius, nors apie tai anksčiau nebūdavo skelbiama.

„Mes čia gyvename, mes čia auginame vaikus. Jeigu reikės, ir juos atsivesime“, – prieš medžių kirtimą pasisakė ir Olga Malaškevičienė.

Vilniaus gatvės gyventojai kovoja ne tik dėl medžių, bet ir baro „Cash“ kieme sumontuotos terasos. Nors baro savininkui Steponui Visockiui surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, terasa dar balandžio 21-ąją turėjo būti nugriauta, bet ji stovi iki šiol.

Ankstesniais metais S.Visockis įrengdamas lauko kavinę savavaliavo prie Šv.Kotrynos bažnyčios, suniokojo benediktinių vienuolyno namą Šv.Ignoto gatvėje.

S.Visockis valdininkams puikiai pažįstamas. O savivaldybės Kultūros paveldo apsaugos skyriaus vedėjo Dariaus Daunoro atsakymas tarybos narei Rasai Baškienei dėl Vilniaus gatvės problemų tiesiog pribloškė: „S.Visockis – žmogus, prisidirbęs jau ne viename objekte. Žinant jį, beveik neabejoju, kad darbai tęsis savavališkai ir toliau. Deja, neįsivaizduoju, kaip tai sustabdyti. Jei dar norėsite ko nors paklausti, rašykite.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.