Tobuliausi bjaurių kvapų naikintojai – actas ir soda

Nepirkite brangių gaiviklių bei valiklių, nes elementarieji soda ir actas jūsų namus pavers gaiviais. Keletas auksinių patarimų.

Daugiau nuotraukų (1)

panskliautas.lt

2014-07-06 10:18, atnaujinta 2018-02-12 05:04

Plastikiniai indai turi savybę sugerti blogus kvapus, kurių nesugeba panaikinti net ir kruopštus plovimas. Pabandykite juos ištepti sodos ir vandens košele, palikti nakčiai, o ryte gerai išskalauti.

Vonios ar virtuvės kriauklėje atsiradusį nemalonų kvapą naikinkite tokiu būdu: į nuotekų angą įpilkite pusę stiklinės vandens, tada supilkite stiklinę acto. Leiskite šiam mišiniui atlikti savo darbą, tada bent pusei minutės paleiskite šalto vandens srovę. Nemalonus kvapas ypač dažnai atsiranda rečiau naudojamose kriauklėse.

Česnaku, svogūnu ar žuvimi persismelkusią medinę pjaustymo lentelę užpilkite actu, kelias minutes palaikykite ir nuplaukite.

Actu galima nuvalyti ir šiais kvapais persigėrusias rankas. Rankoms plauti taip pat tiks burnos skalavimo skystis arba dantų pasta.

Užlašinkite citrinos ar apelsinų esencijos ant vatos gumulėlio ir įdėkite jį į dėžutę su skylutėmis. Tokias kvapnias dėžutes galite išdėlioti spintoje, lentynose, netgi automobilyje.

Katės kraiko dėžutę kartkartėm išplaukite su actu. Perliekite ją vandeniu, tada įpilkite 1–1,5 cm acto, palaikykite 20 minučių ir išskalaukite šaltu vandeniu.

Rūkalų kvapas dings, jei į peleninę įbersite šaukštelį sodos arba rūkalais persismelkusiuose kambariuose padėsite puodelį su actu.

Jei tualete rasite vietos indeliui su soda, ji sugers kvapus.

Įdėkite sodos maišelį į batus, palaikykite per naktį – ir prakaito kvapo nebeliks.

Gaminant maistą, ypač kepant žuvį, namuose pasklinda ne pats maloniausias kvapas. Jį sunaikinti galima kavos pupelėmis arba cinamonu. Įberkite pupelių ar cinamono į dubenį, keletą minučių palaikykite ant šiltos viryklės – ir nepageidautinas kvapas dings.

Suteikti gaivumo kambario orui galima ir taip. Paimkite purkštuvą, įpilkite į jį vandens ir citrinų sulčių, suplakite ir papurkškite.

Dar daugiau patarimų - mūsų "Facebook" paskyroje!  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.