Su aliuminio folija galima išvalyti sidabrą ir lyginti drabužius

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų savo virtuvėje turime aliuminio folijos. Tačiau ne visi žino, kad ją naudoti galime ne tik ten. Siūlome dešimt idėjų, kaip dar gali būti naudojama ši medžiaga.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2014, 10:57 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:47 PM

Apviečia drabužinę

Jeigu jūsų drabužinėje pakankamai tamsu, o šviesos instaliacija ten neįrengta, nesirūpinkite, nes folija apdengti drabužinės kampai suteiks šviesos efektą ir daiktus rasite kur kas lengviau.

Valo sidabrą

Tai išties neįtikėtina: folijos sukeliama cheminė reakcija patamsėjusį sidabrą gali visiškai atnaujinti. Jums tereikės plastikinį indą iškloti folija taip, kad blizgantis paviršius būtų išorėje. Į folija išlotą indą įpilkite ketvirtį puodelio sodos ir užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad apsemtumėte įrankius. Pamaišykite ir mirkykite 10-15 minučių.

Valo kepimo groteles

Iš folijos suformuotas rutuliukas puikiai nušveičia kepimo groteles nuo užsilikusių degėsių ar nešvarumų.

Apsaugo kepinius nuo patamsėjusio paviršiaus

Bijote, kad galite sudeginti savo mėgiamą pyragą? Tuomet išklokite kepimo indo dugną folija. Tai apsaugos kepinį nuo patamsėjimo.

Apsaugo kreditines korteles

Jeigu piniginėje nešiojatės netradicinę kortelę su magnetine juostele, tuomet yra tikimybė, kad sukčiai bandys nuskanuoti Jūsų kortelės informaciją nuotoliniu būdu. Na, rizika minimali, tačiau jeigu norite jaustis visiškai ramus, tai apvyniokite savo kortelę aliuminio folija ir tik tada skanuokite.

Šveičia indus

Nedidelis aliuminio folijos gabalėlis gali padėti išveisti virtuvės reikmenis nuo nešvarumų. Taip puikiai nušveisti galima stiklinius indus ar ketaus keptuvę.

Atbaido paukščius 

Jei norite nubaidyti paukščius nuo vaismedžių,  ant šakų pakabinkite aliuminio folijos juosteles. 

Padeda perstumti  baldus

Po baldų kojelėmis pakiškite nedidelius suvyniotus folijos gabalėlius ir stumkite į reikiamą vietą. Tačiau įspėjame, būkite atsargūs, nes per greitai stumdomi baldai gali palikti folijos žymių ir ant grindų.

Lygina drabužius

Aliuminio folija ypač greitai reaguoja į karštį, taigi pabandykite folija padengti lyginimo lentą ir tik tadą lyginti. Tai palengvins jūsų darbą lyginant perdžiuvusius drabužius.

Galima pasigaminti piltuvėlį

jei labai reikia,  o jūs neturite piltuvėlio,  jį taip pat galite pasigaminti iš folijos. Tiesa, jis bus vienkartinis. 

Parengė Brigita Mėlynytė

Dar daugiau patarimų - mūsų "Facebook"!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.